Grecki Pekan Baklava

Grecki Pekan Baklava
Nigdy nie można mieć zbyt wiele middl Wschodniej receptur, więc dać Grecki Pekan Baklavan spróbować. Ten deser ma 32886 kalorii, 325g białka, oraz 2749g tłuszczu na porcję. Na 112,75 zł / porcja, ten przepis okładki 87% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką cynamon, cukier, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Recipezaar. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grecki Pekan Baklava, Grecka Baklava, oraz Pecan Pie Baklava.

Instrukcje

1
W rondlu wymieszać 2 szklanki cukru, 1 szklankę wody, płynny miód, brandy, sok z cytryny i laskę cynamonu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu stale mieszając, gotować przez około 1 minutę (lub do całkowitego rozpuszczenia cukru), a następnie wyjąć z ognia; chłodny syrop COMPLETELY.In kolejna miska wrzucić posiekane pekan z 1 szklanka cukru, cynamon i goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzechów PekanKawałki Orzechów Pekan
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Miód PłynnyMiód Płynny
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Pędzel 2 (13 x 9 cali) patelnie do pieczenia z roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
3
Umieścić 8 arkuszy phyllo w 1 patelni, szczotkując każdy arkusz roztopionym masłem, a następnie dodać 2 szklanki mieszaniny orzechów pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Czekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietanaCzekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Umieść 3 arkusze phyllo na mieszaninie orzechów pekan, szczotkując każdy arkusz roztopionym masłem, a następnie wierzch z 2 szklankami mieszaniny orzechów pekan.Powtórz z 3 więcej arkuszy phyllo, a następnie 2 szklanki mieszaniny orzechów pekan.Top z 6 arkuszy phyllo, szczotkowanie wszystkich z wyjątkiem górnego arkusza z roztopionym masłem.Powtórz procedurę z pozostałymi arkuszami phyllo i mieszaniną orzechów pekan na drugą patelnię.Za pomocą ostrego noża pociąć warstwy po przekątnej na 3/4-calowe diamenty; delikatnie szczotkować z pozostałym masłem.Włóż goździek na środku każdego diamentu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Czekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietanaCzekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Piec w piekarniku 149° przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Wyjąć z piekarnika i równomiernie wylać przygotowany syrop na upieczoną bakławę.Całkowicie schłodzić w patelniach na stojakach z drutu.Po ochłodzeniu pokroić ponownie po przekątnej; wyjąć z patelni i przechowywać w szczelnych pojemnikach w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Składniki

2(zima)2 szczypty zmielonych goździków2 szczypty zmielonych goździków2(zima)2 szczypty zmielonych goździków2 szczypty zmielonych goździków1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)może dietetyczna śmietanka sodowamoże dietetyczna śmietanka sodowa1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)może dietetyczna śmietanka sodowamoże dietetyczna śmietanka sodowa1stick(3 cale) cynamon(3 cale) cynamon1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimiód płynnymiód płynny1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimiód płynnymiód płynny1kilogramydrobno posiekane orzechy pekandrobno posiekane orzechy pekan454Orzechy dowolne (posiekane)packagefrozen phyllo dough, thawedpackagefrozen phyllo dough, thawed454Orzechy dowolne (posiekane)opakowanie mrożone ciasto filo, rozmrożoneopakowanie mrożone ciasto filo, rozmrożone2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata454Orzechy dowolne (posiekane)masło niesolone, roztopione (bez substytucji!)masło niesolone, roztopione (bez substytucji!)454Orzechy dowolne (posiekane)masło niesolone, roztopione (bez substytucji!)masło niesolone, roztopione (bez substytucji!)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia86
Magazyn