Grecki Pekan Baklava
Nigdy nie można mieć zbyt wiele middl Wschodniej receptur, więc dać Grecki Pekan Baklavan spróbować. Ten deser ma 32886 kalorii, 325g białka, oraz 2749g tłuszczu na porcję. Na 112,75 zł / porcja, ten przepis okładki 87% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką cynamon, cukier, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Recipezaar. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grecki Pekan Baklava, Grecka Baklava, oraz Pecan Pie Baklava.
Instrukcje
W rondlu wymieszać 2 szklanki cukru, 1 szklankę wody, płynny miód, brandy, sok z cytryny i laskę cynamonu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu stale mieszając, gotować przez około 1 minutę (lub do całkowitego rozpuszczenia cukru), a następnie wyjąć z ognia; chłodny syrop COMPLETELY.In kolejna miska wrzucić posiekane pekan z 1 szklanka cukru, cynamon i goździki.
Pędzel 2 (13 x 9 cali) patelnie do pieczenia z roztopionym masłem.
Umieścić 8 arkuszy phyllo w 1 patelni, szczotkując każdy arkusz roztopionym masłem, a następnie dodać 2 szklanki mieszaniny orzechów pekan.
Umieść 3 arkusze phyllo na mieszaninie orzechów pekan, szczotkując każdy arkusz roztopionym masłem, a następnie wierzch z 2 szklankami mieszaniny orzechów pekan.Powtórz z 3 więcej arkuszy phyllo, a następnie 2 szklanki mieszaniny orzechów pekan.Top z 6 arkuszy phyllo, szczotkowanie wszystkich z wyjątkiem górnego arkusza z roztopionym masłem.Powtórz procedurę z pozostałymi arkuszami phyllo i mieszaniną orzechów pekan na drugą patelnię.Za pomocą ostrego noża pociąć warstwy po przekątnej na 3/4-calowe diamenty; delikatnie szczotkować z pozostałym masłem.Włóż goździek na środku każdego diamentu.
Piec w piekarniku 149° przez 1 godzinę.
Wyjąć z piekarnika i równomiernie wylać przygotowany syrop na upieczoną bakławę.Całkowicie schłodzić w patelniach na stojakach z drutu.Po ochłodzeniu pokroić ponownie po przekątnej; wyjąć z patelni i przechowywać w szczelnych pojemnikach w temperaturze pokojowej.