Grecki Pekan Baklava

Grecki Pekan Baklava
Nigdy nie można mieć zbyt wiele middl Wschodniej receptur, więc dać Grecki Pekan Baklavan spróbować. Ten deser ma 32886 kalorii, 325g białka, oraz 2749g tłuszczu na porcję. Na 112,75 zł / porcja, ten przepis okładki 87% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką cynamon, cukier, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Recipezaar. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grecki Pekan Baklava, Grecka Baklava, oraz Pecan Pie Baklava.

Instrukcje

1
W rondlu wymieszać 2 szklanki cukru, 1 szklankę wody, płynny miód, brandy, sok z cytryny i laskę cynamonu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu stale mieszając, gotować przez około 1 minutę (lub do całkowitego rozpuszczenia cukru), a następnie wyjąć z ognia; chłodny syrop COMPLETELY.In kolejna miska wrzucić posiekane pekan z 1 szklanka cukru, cynamon i goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzechów PekanKawałki Orzechów Pekan
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Miód PłynnyMiód Płynny
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Pędzel 2 (13 x 9 cali) patelnie do pieczenia z roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
3
Umieścić 8 arkuszy phyllo w 1 patelni, szczotkując każdy arkusz roztopionym masłem, a następnie dodać 2 szklanki mieszaniny orzechów pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Umieść 3 arkusze phyllo na mieszaninie orzechów pekan, szczotkując każdy arkusz roztopionym masłem, a następnie wierzch z 2 szklankami mieszaniny orzechów pekan.Powtórz z 3 więcej arkuszy phyllo, a następnie 2 szklanki mieszaniny orzechów pekan.Top z 6 arkuszy phyllo, szczotkowanie wszystkich z wyjątkiem górnego arkusza z roztopionym masłem.Powtórz procedurę z pozostałymi arkuszami phyllo i mieszaniną orzechów pekan na drugą patelnię.Za pomocą ostrego noża pociąć warstwy po przekątnej na 3/4-calowe diamenty; delikatnie szczotkować z pozostałym masłem.Włóż goździek na środku każdego diamentu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Piec w piekarniku 149° przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Wyjąć z piekarnika i równomiernie wylać przygotowany syrop na upieczoną bakławę.Całkowicie schłodzić w patelniach na stojakach z drutu.Po ochłodzeniu pokroić ponownie po przekątnej; wyjąć z patelni i przechowywać w szczelnych pojemnikach w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia86
Magazyn