Grecki Chleb Wielkanocny

Grecki Chleb Wielkanocny
Przepis Grecki chleb wielkanocny może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 5 godzin i 25 minut. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 627 kalorii. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz aktywne drożdże, olej roślinny, zmielone nasiona kopru włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako bardzo przystępny cenowo chleb dla Wielkanoc. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grecki Chleb Wielkanocny, Grecki Chleb Wielkanocny (Lambropsomo), oraz Grecki chleb wielkanocny-Tsoureki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać 1/3 szklanki wody, która jest gorąca w dotyku (około 110 stopni F) do miski miksera stojącego. Delikatnie ubić drożdże, 1 łyżkę mąki i 1 łyżkę cukru. Przykryć ręcznikiem i odstawić do szampana, 5 do 10 minut (w zależności od temperatury w pomieszczeniu).
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W międzyczasie podgrzej mleko w małym rondlu na średnim ogniu, aż bąbelki zaczną tworzyć się na brzegach, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem, pozostałym cukrem i solą. Odstawić do ostygnięcia, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Mieszając mieszankę mleczną z mieszaniną drożdżową, za pomocą uchwytu łopatkowego. Wymieszać w 2 ubitych jaj. Stopniowo wymieszaj pozostałą mąkę, nasiona kopru włoskiego i ekstrakt z migdałów i ubijaj, aż powstanie miękkie ciasto. Zwiększ prędkość do średnio-wysokiej i ubijaj, aż ciasto odciągnie się od boków i utworzy kulkę, około 5 minut (ciasto będzie lepkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
5
Wyjąć ciasto z miski i umieścić na lekko posypanej mąką powierzchni. Zagniataj, dodając więcej mąki w razie potrzeby, aż ciasto będzie gładkie jak spód dziecka, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Umieść w lekko maślanej misce, przykryj i umieść w ciepłym miejscu, aby wzrosnąć do podwojenia rozmiaru, około 1 1/2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Rozwal ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
PunchPunch
8
Lekko posmarować powierzchnię roboczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
9
Wyłożyć ciasto na powierzchnię i pokroić na trzy równe części. Delikatnie rozwałkuj każdy kawałek na 16-calową linę. Wyłożyć papierem pergaminowym arkusz Ciasteczek o szerokich ustach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
10
Przenieś liny na przygotowany arkusz. Dociśnij liny razem na jednym końcu i oplot luźno. Ułóż warkocz w kółko. Docisnąć końcówki ciasta razem. Delikatnie rozciągnij okrąg, aby miał szerokość 10 cali, a otwór w środku 3 1/2 cala. Przykryć i odstawić do podwojenia rozmiaru, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
11
Jajka natrzeć odrobiną oleju roślinnego, a następnie wypolerować papierowym ręcznikiem. Delikatnie wcisnąć jajka do ciasta, równomiernie rozmieszczone. Przykryć i odstawić do podwojenia rozmiaru, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
12
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
13
Pieczywo posmarować pozostałym ubitym jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
14
Piec, aż bochenek jest ciemny złoty brąz i brzmi puste po naciśnięciu, o 45 protokół. Ostudzić około 30 minut przed krojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®

Polecane wino: Agiorgitiko, Assyrtiko, Moschofilero

Greka bardzo dobrze współpracuje z Agiorgitiko, Assyrtiko i Moschofilero. Jeśli masz ochotę na grekę ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero są uroczymi białymi winami do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełnowartościowa czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny. Jedno wino można spróbować Skouras Saint George Agiorgitiko. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Skouras Saint George Agiorgitiko
Skouras Saint George Agiorgitiko
Dojrzałe owoce malin i śliwek mieszają się na podniebieniu z nutami wanilii i gałki muszkatołowej.Ten tłum-pleaser świetnie pasuje do pieczonej wieprzowiny. Proszę podawać z lekkim chłodem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Magazyn