Grecka Jagnięcina i Orzo

Grecka Jagnięcina i Orzo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Greckiej jagnięciny i Orzo. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.09 za porcję. Jedna porcja zawiera 460 kalorii, 24g białka, oraz 27 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soli, jogurtu, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z 5-Minutowy Zdrowy Brzoskwiniowy Mrożony Jogurt jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak Grecki Z Orzo, Grecka Krewetka Orzo, oraz Sałatka grecka z Orzo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ugotować jagnięcinę w 10-calowej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż nie będzie już różowy; odcedzić. Wymieszać z pomidorami, selerem, makaronem, solą i czerwoną papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
PomidorPomidor
SelerSeler
MakaronyMakarony
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu.
3
Przykryć i dusić około 12 minut, często mieszając, aż do wchłonięcia płynu pomidorowego i zmięknie orzo.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Szpinak, Oczyszczony I Gotowany Na Parze W Kuchence MikrofalowejSzpinak, Oczyszczony I Gotowany Na Parze W Kuchence Mikrofalowej
4
Podawać z jogurtem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt

Wyposażenie

TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn