Great guacamole
Great guacamole zajmuje ok. 10 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i lacto ovo wegetariański przepis ma 329 kalorii, 4G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 7 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka kolendry, awokado, papryka jalapeño ze słoika i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Great Guacamole, John ' s great guacamole, oraz Guacamole: świetny dip na chipsy tortilla.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj kolendrę, czosnek i jalapeos z sokiem z limonki. Obrać, kamień i z grubsza rozgnieść awokado z masher ziemniaków, dodać je do miski z innymi składnikami i niektóre przyprawy, i służyć z fajitas lub z niektórych chipsów tortilla na początek.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Guacamole działa bardzo dobrze z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 58 dolarów.
![Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir]()
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.