Gravlax z sosem musztardowym

Gravlax z sosem musztardowym
Gravlax z sosem musztardowym może być tylko Skandynawski przepis, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 10 i kosztuje 3,32 zł za porcję. To danie główne ma 245 kalorii, 27g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz koperek, cukier, chleb pumpernikielowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 godzin i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gravlax z pikantnym sosem musztardowym, Dilled Gravlax z sosem musztardowym, oraz Gravlax ze słodkim sosem musztardowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Łososia pokroić na pół w poprzek i połówkę Skórki ryb umieścić w głębokim naczyniu. Koperek umyć i wstrząsnąć osuszyć i ułożyć na rybie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2
Połącz sól, cukier, pokruszone ziarna pieprzu i nasiona kopru włoskiego w małej misce i równomiernie posypać kawałek ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Drugą połowę łososia ułożyć na koperku, skórkę do góry. Przykryj naczynie folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Umieść mniejszą patelnię na folii i zważyć ją ciężkimi puszkami. Łososia przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 do 3 dni, obracając go co 12 godzin i fastrygując płynem, który zbiera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Ułóż każdy kawałek łososia płasko na desce do krojenia, Usuń pęczek koperku i posyp wierzch posiekanym koperkiem. Z długim cienkim nożem do krojenia, pokroić łososia w długie cienkie plasterki, jak w przypadku wędzonego łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś Wędzonyłosoś Wędzony
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
6
Podawać z ciemnym chlebem pumpernikielowym i sosem musztardowym. Można również podawać z posiekaną czerwoną cebulą i kaparami, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
PumpernikelPumpernikel
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
7
1/4 szklanki musztardy Dijon
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
8
1 łyżeczka mielonej musztardy suchej
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
9
3 łyżki cukru
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
10
2 łyżki octu winnego białego
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
11
1/3 szklanki oliwy z oliwek
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
12
3 łyżki posiekanego świeżego koperku
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Koperekświeży Koperek
13
Połączyć musztardy, cukier i ocet w małej misce. Powoli ubić olej i wymieszać z posiekanym koperkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Podawać z gravlaxem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GravlaxGravlax

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.
TrudnośćEkspert
Gotowe W48 hrs, 15 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia22
Magazyn