Gratiny owocowo-migdałowe

Gratiny owocowo-migdałowe
Owoce i migdały Gratins może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 528 kalorii, 10g białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz wanilię, masło, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 37%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Gratiny Migdałowo-Gruszkowe, Zapiekane Jajko + Szparagi Gratins, oraz Placki Ziemniaczane dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. potrawy z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ubij razem jajka, śmietanę, cukier cukierniczy, mąkę migdałową, wanilię i sól w misce, aż dobrze się połączą. Ćwierć gruszki wzdłuż, następnie obrać, rdzeń i pokroić w kliny o szerokości 1/2 cala. Do miski wrzucić gruszki z sokiem z cytryny, a następnie podzielić na zapiekane potrawy. Maliny i winogrona podzielić między zapiekane dania, a następnie wlać mieszankę kremu na owoce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Mąka MigdałowaMąka Migdałowa
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MalinyMaliny
BudyńBudyń
WaniliaWanilia
WinogronaWinogrona
KremKrem
OwoceOwoce
GruszkaGruszka
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Posypać migdałami i kropką masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
MasłoMasło
4
Przenieś zapiekane naczynia na płytką patelnię do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Piec, aż gruszki zmiękną, około 30 minut. Rozgrzej brojlery i kraty broilowe 4 do 5 cali od ciepła, aż migdały będą złote, 1 do 2 minut. Schłodzić na stojaku do ogrzania lub temperatury pokojowej przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
1
Mąka migdałowa (z blanszowanych migdałów) i mączka migdałowa (zawierająca skórki) są mniej więcej takie same i mogą być stosowane zamiennie w tym przepisie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały BlanszowaneMigdały Blanszowane
Mąka MigdałowaMąka Migdałowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn