Granola żurawinowo-pomarańczowa
Żurawinowa i pomarańczowa Granola może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 593 kalorie. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz staromodny owies, kandyzowaną skórkę pomarańczową, olej z pestek winogron i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Granola Żurawinowa Pomarańczowa, Granola Żurawinowa Pomarańczowa, oraz Granola Żurawinowo-Pomarańczowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Rozłóż owies na dużej blasze do pieczenia. Tosty, mieszającokaziemnie, aż lekko rumiane i pachnące, o 20 protokół.
Przełożyć do termoizolatora; dodać migdały i lekko ostudzić. Coatsame blacha do pieczenia z nonstick spray.
Wymieszać syrop, masło i olej z orzechów laskowych w małej misce.
Zalać mieszaniną syropu; dokładnie wymieszać, aby pokryć.
Rozprowadzić mieszankę na przygotowanym arkuszu.
Piec granolę, mieszając od czasu do czasu, aż owies będzie jasnozłoty, około 15 minut.Wymieszać z żurawiną i rodzynkami; piec przez 10 minut dłużej.
Usuń granolę z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Wymieszać ze skórką pomarańczową.
Niech ostygnie całkowicie, a następnie włamać się do pieces.DO AHEAD: przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej przez okres do 2 tygodni.