Granola Morelowa Klonowa
Maple Apricot Granola wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 703 kalorie, 17g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Działa dobrze jako niedrogi poranny posiłek. 11 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, skrystalizowany imbir, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Granola Morelowa Klonowa, Granola Morelowa, oraz Granola Morelowo-Migdałowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Drobno zmielić nasiona lnu w młynku do kawy/przypraw, a następnie wymieszać z owsem, migdałami, pestkami dyni, nasionami słonecznika, solą, olejem i syropem w dużej misce.
Rozprowadzić mieszaninę równomiernie w 2 dużych płytkich patelni do pieczenia (1 cal głębokości) i piec w górnej i dolnej części piekarnika, mieszając i przełączając pozycję patelni w połowie pieczenia, aż do złotego koloru, o 30 minut w sumie.
Ostudzić granolę całkowicie w patelniach na stojakach, następnie wymieszać imbir (jeśli używasz) i morele.
* Granola może być wykonana 1 tydzień wcześniej i przechowywana w hermetycznym pojemniku w chłodnej temperaturze pokojowej lub zamrożona 1 miesiąc.