Granola Klonowo-orzechowa z suszoną żurawiną
Granola Klonowo-orzechowa z suszoną żurawiną może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.52 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 400 kalorii, 7G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz staromodny owies, białka jaj, połówki orzecha włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Granola Klonowo-orzechowa z suszoną żurawiną, Klon Jabłko Pandowdy z suszoną żurawiną, oraz Orzech włoski, rodzynki, suszona żurawina krem serowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 163°. Obficie powlecz ciężką dużą blachę do pieczenia sprayem zapobiegającym przywieraniu. Wymieszać 1/2 szklanki cukru i syropu w dużym rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, od czasu do czasu szczotkując boki mokrą szczotką do ciast.
Wlać do dużej miski; ostudzić do letniej.
Ubij białka, ekstrakty i przyprawy.
Dodać owies, orzechy i pozostałe 1/4 szklanki cukru; wrzucić dobrze.
Rozprowadzić mieszaninę równą warstwą na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec 35 minut. Za pomocą metalowej szpatułki obróć granolę (spód będzie brązowy).
Posypać żurawiną; piec do wyschnięcia, około 10 minut dłużej. Ostudzić granolę całkowicie na patelni.