Granola-Imbir Pieczone Gruszki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pieczonych gruszek Granola-imbir. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje $1.2 za porcję. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz prażone migdały, masło, grecki jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 21%. Podobne przepisy to Gruszki Pieczone Imbirem, Pieczone Gruszki Imbirowe, oraz Spirited Imbir Pieczone Gruszki.
Instrukcje
Pokrój gruszki na pół, przecinając łodygę i dolne końce. Wyjmij rdzeń i miąższ, pozostawiając skorupę 3/4 cala.
Wytnij około 1/4 cala od przeciwnej strony gruszki, tworząc płaską podstawę.
Zmiksować pokruszone batoniki musli i kolejne 4 składniki. Wymieszać łyżką w gruszkowe skorupki, naciskając, aby delikatnie zapakować. Ułóż gruszki na patelni o wymiarach 13 x 9 cali.
Wlać cydr wokół gruszek na patelni.
Piec w temperaturze 375 przez 25 do 45 minut lub do momentu, gdy gruszki będą miękkie, fastrygując dwa razy sokami z patelni.
Na talerzu umieścić gruszki.
Dodaj konfitury do soków na patelni i gotuj, na średnim ogniu, stale mieszając, 5 do 6 minut lub aż zgęstnieje.
Podawać gruszki z ciepłym sosem i greckim jogurtem.
Uwaga: Czas pieczenia będzie się znacznie różnić ze względu na dojrzałość owoców. Po 25 minutach pieczenia rozpocznij testowanie doness od włożenia drewnianego pickupa bezpośrednio do owocu (nie mieszanki granoli). Drewniany kilof powinien być w stanie łatwo przebić owoce z niewielkim oporem. Przegotowanie doprowadzi do utraty naturalnego kształtu owoców i staje się papkowate. Do celów testowych użyliśmy batonów Nature Valley Oats 'n Honey Crunchy Granola.