Granita Winogronowa

Granita Winogronowa
Granitan winogronowy to bezglutenowe i wegańskie deser. Jedna porcja zawiera 106 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz winogrona, sok winogronowy, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Granita Miodowo-Winogronowa Solona, Granita wapienna {limòn granita}, oraz Grape Mint Spritzer z kostkami lodu winogronowego.

Instrukcje

1
Pierwsze 4 składniki umieścić w małym rondlu. Gotować na średnim ogniu 3 minuty, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Zdjąć patelnię z ognia. Przykryć i odstawić 1 godzinę. Wyrzucić skórkę i cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Połącz mieszaninę soku i winogron w blenderze; proces aż będzie prawie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Wlać mieszaninę przez drobne sito do miski; wyrzucić ciała stałe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Wlać mieszaninę winogron do 8-calowego kwadratowego szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia; odtłuścić dowolną pianę. Przykryć i zamrozić do częściowego zamrożenia (około 1 godziny). Zeskrobać widelcem, zgniatając wszelkie grudki. Zamrozić 1 godzinę lub do całkowitego zamrożenia; zeskrobać całą mieszaninę widelcem, aż będzie puszysta. Miarka do szklanek i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn