Granita Mimosa

Granita Mimosa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Mimosa Granitan. Jedna porcja zawiera 84 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz sok z limonki, sok pomarańczowy, wino musujące i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tequila Sunrise Mimosa (lub Mezcal Sunrise Mimosa), Granita wapienna {limòn granita}, oraz Mimoza.

Instrukcje

1
Połącz cukier i wodę w dużym rondlu i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i całkowicie schłodzić.
3
Dodaj sok pomarańczowy, szampan i sok z limonki; wlać do naczynia do pieczenia 11 x 7 cali. Przykryć i zamrozić na 8 godzin lub do twardości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
SzampanSzampan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Wyjąć mieszaninę z zamrażarki; odstawić na 10 minut. Zeskrobać całą mieszaninę widelcem, aż będzie puszysta i udekorować klinami wapna, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn