Granat i Tagina Jagnięca daktylowa
Granat i Tagine jagnięcina data może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 597 kalorii, 23G białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na $3.95 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka oleju, jagnięciny, kurkumy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać granat można śledzić to danie główne z Sorbet Z Granatu jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Łatwy Tagine Jagnięcy Z Granatem, Jagnięcina Z Granatu Tagine Z Konserwowanymi Cytrynami Meyer, oraz Ciecierzyca i Tagina daktylowa.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu, dodać jagnięcinę, brązową ze wszystkich stron i odstawić.
Rozgrzać olej na patelni, dodać cebulę i saute przez 3 protokół.
Dodać czosnek i imbir i saute aż pachnące, o minutę.
Dodać sok z granatów, cytrynę konserwowaną, daktyle, harissa, paprykę, pieprz cayenne, kminek, kurkumę, cynamon, szafran, sól i pieprz, przykryć i dusić, aż jagnięcina będzie miękka około 2-3 godzin.
Zdjąć z ognia i wymieszać z miętą i pietruszką.
Podawać z pistacjami i granatem.