Granat-glazurowany łosoś z ryżem ormiańskim

Granat-glazurowany łosoś z ryżem ormiańskim
Granat-glazurowany łosoś z ryżem ormiańskim to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 382 kalorie. Na $4.6 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, imbir, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Granat Glazurowany Łosoś, Granat-łosoś szkliwiony, oraz Granat-Glazurowany Indyk Z Farszem Z Dzikiego Ryżu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz sos sojowy, oliwę z oliwek, sok z cytryny, sok z limonki, nektar z agawy, czosnek, imbir, sól i biały pieprz w dużym, płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2
Dodać filety z łososia i obrócić do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę, obracając kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
3
W międzyczasie, w średniej misce, ubić melasę z granatu z nektarem z agawy, sosem sojowym, czosnkiem, świeżym imbirem i skórką z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
świeży Imbirświeży Imbir
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Rozgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
5
Filety z łososia przełożyć na dużą blachę do pieczenia. Doprawić solą i posmarować połową szkliwa. Broil 4 cale od ciepła przez około 3 minut, aż filety zaczną brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
6
Filety posmarować pozostałą glazurą i dusić przez około 3 minuty dłużej, aż zostaną bogato zeszklone, a ryba dopiero się ugotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
7
Przenieś filety na talerze.
8
Udekoruj edamame i pestkami granatu i podawaj z ryżem ormiańskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Rochioli Estate Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
Rochioli Estate Chardonnay
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia47
Magazyn