Gołąbki z wołowiną
Potrzebujesz bezglutenowego i bezmlecznego przystawki ? Gołąbki z wołowiną mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 200 kalorii , 6 g białka i 1 g tłuszczu . Za 67 centów za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. 38 osób uznało ten przepis za smaczny i sycący. Jeśli masz pod ręką sok z cytryny, brązowy cukier, pieprz i kilka innych składników, możesz go wykonać. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 35 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 88% , co jest niesamowitym wynikiem. Podobne przepisy to Involtini Di Pollo - Roladki z kurczaka faszerowane szynką i serem , Pieczona wołowina z duszoną kapustą i pieczonymi młodymi ziemniakami oraz California Wild Rice & Beef Cabbage Wrap z chrupiącym serem ricotta .
Instrukcje
Usuń głąb z kapusty. Gotuj na parze 12 dużych zewnętrznych liści, aż będą miękkie.
W misce wymieszaj mieloną wołowinę, ryż, cebulę, jajko i przyprawy; dobrze wymieszaj. Na każdy liść kapusty nałóż około 1/3 szklanki mieszanki mięsnej. Złóż boki, zaczynając od rozłożonego brzegu, i całkowicie zwiń liść, aby zamknąć nadzienie. Powtórz z pozostałymi liśćmi i nadzieniem.
Umieść bułki w dużej patelni lub naczyniu żeliwnym.
Wymieszaj sos pomidorowy, brązowy cukier, wodę i sok z cytryny lub ocet; zalej gołąbki. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę, od czasu do czasu polewając sosem gołąbki podczas gotowania.