Gołąbki Floosh
Gołąbki Floosh mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 7 porcji z 231 kalorii, 22g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 5 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 55 minut. Udaj się do sklepu i podnieś czosnek, sos żurawinowy w galaretce, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gołąbki / Gołąbki / Gołąbki, Gołąbki, oraz Kapusta Nadziewana Cała dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć rdzeniową główkę kapusty do bardzo dużego garnka i zalać wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia na piecu. Po ugotowaniu przykryj i gotuj przez 5 do 7 minut, obracając kapustę od czasu do czasu szczypcami lub dużą żaroodporną łyżką, aż liście zmiękną, poluzują i zaczną spadać z głowy.
Wyjmij garnek z ognia. Ostrożnie wyjmij główkę kapusty i liście z garnka, osusz ją i pozostaw do ostygnięcia. W międzyczasie przygotuj sos i nadzienie.
Połącz cebulę, czosnek, Indyk, ketchup, pasta pomidorowa i cukier w dużej misce. Ugniataj rękami, aż mieszanina zostanie równomiernie połączona. Odstawić.
Połączyć sos żurawinowy, dżem lub konfitury, sos marinara, i sól w dużej szklanej miarki, i mieszać trzepaczką lub widelcem, aż będzie gładka. Odstawić.
Gdy kapusta będzie wystarczająco ostygła, delikatnie usuń 14 dużych liści. (Resztę przechowywać w lodówce do innego użytku.)
Przygotuj (pusty) bardzo duży garnek używany do zagotowania kapusty, opryskując ją lekko nieprzywierającym sprayem.
Ułóż jeden liść kapusty na suchej powierzchni i łyżkę 2 czubatych łyżek nadzienia do środka.
Rozłóż lekko nadzienie i zawiń kapustę wokół nadzienia jak burrito, najpierw składając boki, a następnie zwijając ją od dołu.
Umieść go seam-side w dół do garnka. Powtórz z pozostałymi 13 liśćmi i pozostałym nadzieniem, delikatnie układając rolki w garnku, w razie potrzeby.
Zalać sosem bułki z kapustą, pokrywając jak najwięcej odsłoniętej kapusty.
Przykryj garnek i ustaw temperaturę pieca na niskie ciepło. Gotować przez około 1 godzinę, aż nadzienie się ugotuje.
Delikatnie wyjąć gołąbki i podawać polane sosem.
Udekoruj szalotki, jeśli chcesz!