Gołąbki
Gołąbki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz kapustę, wodę, sok pomidorowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest solidne. Spróbuj Gołąbki / Gołąbki / Gołąbki, Gołąbki, oraz Gołąbki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż główkę kapusty do dużego garnka na dużym ogniu i dodaj wodę do przykrycia. Gotować kapustę przez 15 minut, lub aż będzie giętka i miękka.
Odcedzić i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Usunąć twardą żyłę zewnętrzną z liści.
W oddzielnej dużej misce, połączyć wołowinę, ryż, czosnek w proszku i jajko, dobrze mieszając.
Umieść niewielką ilość, mniej więcej wielkości dłoni, w środku liścia kapusty i złóż liść, chowając się po bokach liścia, aby utrzymać mieszankę mięsa w środku.
Ułóż wypełnione liście w dużym garnku, kładąc większe liście na dnie.
Dodać sok pomidorowy, ocet i cukier i tyle wody, aby pokryć. Dusić na średnim małym ogniu przez około 60 minut. (Uwaga: miej na nie oko, upewniając się, że dno liści nie pali się.)