Gotowany łosoś z ogórkiem Raita

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc daj gotowanego łososia z ogórkiem Raitan spróbować. To danie główne ma 495 kalorii, 50g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 7,26 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, marchewkę, świeżo zmielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Spróbuj Marokański łosoś z ogórkiem Raita, ogórek raita, jak zrobić ogórek Raita / raita s, oraz Gotowany Łosoś Z Sosem Ogórkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej głębokiej patelni połączyć wodę, wino, ocet, cebulę, marchew, pietruszkę, tymianek, ziarna pieprzu, liście laurowe i 2 1/4 łyżeczki soli. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, przez 10 minut.
Tymczasem w średniej szklance lub misce ze stali nierdzewnej połącz ogórek i pozostałą łyżeczkę soli.
Odstawić na 10 minut. Rękami ściśnij ogórek i wyrzuć płyn.
Włóż ogórek z powrotem do miski i dodaj jogurt, czosnek, miętę i mielony pieprz. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Dodaj rybę do płynu na patelni i przywróć do gotowania na wolnym ogniu. Gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte, aż ryba jest ledwo zrobione (nadal powinna być półprzezroczysta w środku), około 4 minut na filet o grubości 1 cala.
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw rybę w płynie na 2 minuty.
Przenieś na talerze i, jeśli chcesz, usuń skórę.
Łososia podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Top z raita, a następnie posypać raita z papryką.
Zalecenie wina: aby dopasować kwasowość jogurtu i bogactwo ryb, poszukaj bieli, która łączy rześką kwasowość z dobrym ciałem. Spróbuj Pinot gris z Oregonu lub sauvignon blanc z Nowej Zelandii.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hanna Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.