Gotowany łosoś w bulionie Orzo (Gotowanie dla 2 osób)
Gotowany łosoś w bulionie Orzo (Gotowanie dla 2) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 409 kalorii, 39g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 4,85 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka bulionu z kurczaka, grzyby shiitake, pieczona papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Steki z łososia gotowane w bulionie cytrynowym, Polpette i Orzo w rosole, oraz Gotowany Halibut W Bulionie Warzywnym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce zalać grzybami gorącą wodą.
Odstawić około 20 minut lub do miękkości.
Grzyby spuścić, rezerwując płyn. Spłukać ciepłą wodą; odcedzić. Wycisnąć nadmiar wilgoci z grzybów.
Usunąć i wyrzucić łodygi; pokroić czapki w paski 1/2 cala.
Odcedzić płyn grzybowy przez sito z drobnej siatki drucianej lub filtr do kawy w 4-kwartalnym holenderskim piekarniku. Wymieszać z bulionem i czosnkiem.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu. Mieszać w orzo; zmniejszyć ogień.
Dodać łososia. Gotować na wolnym ogniu około 10 minut lub do płatków łososia łatwo widelcem. Ostrożnie usuń łososia szpatułką szczelinową; utrzymuj ciepło.
Wymieszaj grzyby, paprykę, szpinak, Bazyl i cebulę do mieszanki bulionu. Gotować około 2 minut lub aż szpinak zwiędnie i orzo jest miękki.
Umieść kawałek łososia w każdej misce; łyżkę bulionu warzywno-orzo na wierzchu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.