Gotowane Na Parze Całe Karczochy
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Gotowane na parze całe karczochy może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 137 kalorii. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 26 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy, wino, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Karczochy Gotowane Na Parze, Karczochy Gotowane Na Parze, oraz Karczochy Gotowane Na Parze dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć pietruszkę, czosnek, liście laurowe, cytryny, wino, olej i bulion do dużego garnka i doprowadzić do duszenia. Doprawić płyn solą i pieprzem. W międzyczasie przygotuj karczochy.
Karczochy umyć pod zimną wodą. Używając ciężkiego noża Ze Stali Nierdzewnej, odetnij łodygi blisko podstawy. Ściągnij dolne płatki, które są małe i twarde.
Odciąć górny cal karczocha i natrzeć pół cytryny, aby zachować zielony kolor. Alternatywnie, można umieścić karczochy w zakwaszonej wodzie. Jeśli chcesz, przycinaj cierniste końcówki płatków nożycami kuchennymi.
Umieść karczochy w płynie do gotowania na parze, od dołu do góry. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut. Karczochy są wykonywane, gdy nóż jest włożony do podstawy i nie ma oporu.
Aby jeść, zdejmij liść i zeskrobuj mięso z delikatnego końca przednimi zębami. Końcówki liści zanurzyć w soku z cytryny i roztopionym maśle w razie potrzeby. Kiedy dotrzesz do środkowego stożka fioletowych kolczastych liści, usuń go. To jest duszenie, które chroni serce. Teraz zeskrobać Ostropest pokrywający karczochowe serce. Serce jest mięsistą częścią karczocha. Karczochy gotowane na parze mogą być podawane na ciepło lub na zimno.