Gotowane Na Parze Całe Karczochy

Gotowane Na Parze Całe Karczochy
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Gotowane na parze całe karczochy może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 137 kalorii. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 26 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy, wino, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Karczochy Gotowane Na Parze, Karczochy Gotowane Na Parze, oraz Karczochy Gotowane Na Parze dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Włożyć pietruszkę, czosnek, liście laurowe, cytryny, wino, olej i bulion do dużego garnka i doprowadzić do duszenia. Doprawić płyn solą i pieprzem. W międzyczasie przygotuj karczochy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Karczochy umyć pod zimną wodą. Używając ciężkiego noża Ze Stali Nierdzewnej, odetnij łodygi blisko podstawy. Ściągnij dolne płatki, które są małe i twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
Odciąć górny cal karczocha i natrzeć pół cytryny, aby zachować zielony kolor. Alternatywnie, można umieścić karczochy w zakwaszonej wodzie. Jeśli chcesz, przycinaj cierniste końcówki płatków nożycami kuchennymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
4
Umieść karczochy w płynie do gotowania na parze, od dołu do góry. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut. Karczochy są wykonywane, gdy nóż jest włożony do podstawy i nie ma oporu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
5
Aby jeść, zdejmij liść i zeskrobuj mięso z delikatnego końca przednimi zębami. Końcówki liści zanurzyć w soku z cytryny i roztopionym maśle w razie potrzeby. Kiedy dotrzesz do środkowego stożka fioletowych kolczastych liści, usuń go. To jest duszenie, które chroni serce. Teraz zeskrobać Ostropest pokrywający karczochowe serce. Serce jest mięsistą częścią karczocha. Karczochy gotowane na parze mogą być podawane na ciepło lub na zimno.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn