Gotowane gruszki w przyprawionym czerwonym winie
Przepis gotowane gruszki w przyprawionym czerwonym winie mogą być wykonane w około 50 minut. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wanilii, laska cynamonu, gruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis z BBC Good Food ma 163 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 22%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Czerwone Wino Gotowane Gruszki, Czerwone Wino Gotowane Gruszki, oraz Rozmaryn Czerwone Wino Gotowane Gruszki.
Instrukcje
Połowę wanilii przekrój wzdłuż, zeskrobaj czarne nasiona i włóż do dużego rondla z winem, cukrem, cynamonem i tymiankiem.
Pokrój każdy kawałek strąka na trzy długie cienkie paski, Dodaj do patelni, a następnie opuść w gruszkach.
Gruszki, przykryte, gotujemy przez 20-30 minut, upewniając się, że są przykryte winem. Czas gotowania zależy w dużej mierze od dojrzałości gruszek, które powinny być miękkie przez cały czas, gdy są przekłute drążkiem koktajlowym. Możesz je zrobić do 2 dni wcześniej i wyluzować.
Weź gruszki z patelni, a następnie zagotuj płyn, aby zmniejszyć go o połowę, aby był syropowaty.
Każdą gruszkę podawać z schłodzonym syropem, paskiem wanilii, kawałkiem cynamonu i małą gałązką tymianku.