Gorące chipsy ziemniaczane z sosem z sera pleśniowego
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj gorących chipsów ziemniaczanych z sosem z sera pleśniowego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 250 g tłuszczu, oraz w sumie 2397 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 2,72 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać ser, pieprz cayenne, olej arachidowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chipsy ziemniaczane z sosem do zanurzania sera pleśniowego, Domowe chipsy ziemniaczane z sosem BBQ Sriracha i greckim jogurtem pleśniowym, oraz Chipsy ziemniaczane z dipem z sera pleśniowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieścić mleko w małym rondlu i doprowadzić do duszenia na małym ogniu.
Masło rozgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować do miękkości. Wymieszać z mąką i gotować przez 1 minutę. Powoli ubijaj ciepłe mleko i kontynuuj ubijanie, aż zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem cayenne. Kontynuuj gotowanie przez 5 minut, od czasu do czasu ubijając.
Zdjąć z ognia i wymieszać z serem. Jeśli sos jest zbyt gęsty, rozetrzyj go z odrobiną dodatkowego mleka.
Podawać sos ciepły z chipsami ziemniaczanymi do zanurzenia.
Umieść plastry ziemniaków na blasze między warstwami ręczników papierowych, aby upewnić się, że są bardzo suche przed smażeniem.
Rozgrzać olej w dużym, ciężkim rondlu, aż temperatura oleju osiągnie 400 stopni F na termometrze o głębokim tłuszczu. Smażyć ziemniaki w małych partiach na złoty kolor z obu stron, obracając raz.
Wyjąć łyżką szczelinową i umieścić na brązowej papierowej torbie lub innej blasze do pieczenia wyłożonej papierowymi ręcznikami, aby osuszyć. Natychmiast doprawić solą.
Podawać na gorąco z sosem do zanurzania sera pleśniowego.