Gorące bułeczki z rumem i masłem
Gorące bułeczki z rumem i masłem mogą być właśnie wegetariańskim przepisem na lakto ovo, którego szukałeś. Ten chleb ma 115 kalorii, 2 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Za 29 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Mieszanka ekstraktu rumowego, brązowego cukru, masła i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 13%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sernik z gorącym masłem z rumem i sosem z brązowego cukru i rumu, Serniki z gorącym masłem z rumem z sosem rumowo-karmelowym i Rum z gorącym masłem.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać cukier, jajko, olej, sól i 1/2 szklanki mąki. Ubijaj na średniej prędkości przez 3 minuty lub do uzyskania gładkości. Dosyp pozostałą mąkę i wyrób miękkie ciasto (ciasto będzie lepkie).
Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając raz, aby pokryć wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Aby polać, w małym rondlu rozpuść masło na średnim ogniu. Wymieszaj brązowy cukier, mleko, mąkę i ekstrakt. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać, aż będzie gładkie.
Wlać do 9-calowego. okrągła forma do pieczenia pokryta sprayem kuchennym; odłożyć na bok.
Uderz ciasto w dół. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; zwiń w 8-calowy. kwadrat.
Połączyć składniki nadzienia; rozsmarować na cieście tak, aby nie przekraczać 1/2 cala krawędzi.
Zwiń w stylu galaretki; ścisnąć szew, aby uszczelnić.
Pokrój na osiem plasterków.
W przygotowanej formie układamy bułki przecięciem do dołu. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 30 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 12-15 minut lub do złotego koloru. Natychmiast przełóż na talerz do serwowania.