Gordon ' s mix & match steak
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do twojego pudełka z przepisami, Gordon ' s mix & match steak może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 639 kalorii. Na 5,26 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Ten przepis z BBC Good Food wymaga stek, olej, ząbek czosnku i gałązki ziół. 393 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 90% to danie jest super. Podobne przepisy to Mix ' n ' Match Quiche, Mix & Match Kabobs, oraz Mix and Match Munchies.
Instrukcje
Wybór steków Rib-eye: ulubione przez szefów kuchni. Pozwól 200 - 250g na głowę, aby umożliwić przycinanie. To cięcie kiedyś było dość tanie, ale teraz rośnie w cenie. Ma otwartą strukturę włókien i marmurkowanie kremowego tłuszczu. Gotuj z otaczającym tłuszczem, a następnie usuń po ugotowaniu, jeśli wolisz. Tłuszcz dodaje smaku, a także fastryguje mięso podczas gotowania. Filet: najdroższy krój. Pozwól 100-125 g na głowę. Jest bardzo chuda, a ponieważ ma krótkie włókna, bardzo delikatna. Poproś o kawałek wycięty ze środka filetu, a nie końca. Ponadto, upewnij się, że rzeźnik usuwa łańcuch ścięgna, który biegnie w dół strony. Lubię gotować moje steki podzielone na pół wzdłuż, a nie zwykły okrągły kształt medalionu. T-bone: ogólnie 350-400 g każda, w tym kość. Ma dobre marmurkowanie tłuszczu z warstwą kremowego tłuszczu z jednej strony należy pozostawić na gotowanie, a następnie usunąć, jeśli chcesz. Otrzymujesz około 200-250g mięsa, z polędwicą po jednej stronie kości i filetem po drugiej. Można również dostać trochę szpiku w kości, które mogą być rozłożone na gotowane mięso.
Aby ugotować steki, podgrzej patelnię do umiarkowanego ciepła na filet, gorącego na T-bone lub bardzo gorącego na rib-eye.
Dodać wir oleju, z całym ząbkiem czosnku i gałązką ziół. Doprawić steki solą i pieprzem i gotować 1-2 min z każdej strony. W przypadku steków z filetów gotuj zaokrąglone krawędzie, obracając je, aby je dobrze uszczelnić.
Jeśli gotujesz filet lub steki z rib-eye, dodaj gałkę masła do patelni, pozwól trochę się spienić i podlej steki. T-Bone stek ma dużo tłuszczu, więc po prostu łyżka go na mięso, jak to renders dół.
Wyjmij steki na talerz i pozostaw na co najmniej 5 minut. Odciąć niechciany tłuszcz.
Filet lub stek z rib-eye kroimy wzdłuż ziarna, a następnie układamy na talerzu z wybranym sosem i przystawką. Moje osobiste preferencje są dla rib-eye z grzybami i szalotka & sos z czerwonego wina; stek filet z pieca chipsy i bois boudrin; i T-bone z zwiędłym szpinakiem i sosem grzybowym.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot" Scosso " mieszanka z 5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot]()
Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot" Scosso " Mieszanka
Kalifornijska "Super Tuscan" z Sangiovese, Cabernet Sauvignon i Merlot to pełnowartościowa przejażdżka dla zmysłów. Skoncentrowany aromat malin i jeżyn z dodatkiem tytoniu i przypraw nadaje tej mieszance ciepły, odważny nos. Maliny i espresso na podniebieniu są zrównoważone pełnymi taninami i zaokrąglone nutami pieprzu i wanilii ze słodkim jagodowym wykończeniem.