Gordon ' s mix & match steak

Gordon ' s mix & match steak
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do twojego pudełka z przepisami, Gordon ' s mix & match steak może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 639 kalorii. Na 5,26 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Ten przepis z BBC Good Food wymaga stek, olej, ząbek czosnku i gałązki ziół. 393 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 90% to danie jest super. Podobne przepisy to Mix ' n ' Match Quiche, Mix & Match Kabobs, oraz Mix and Match Munchies.

Instrukcje

1
Wybór steków Rib-eye: ulubione przez szefów kuchni. Pozwól 200 - 250g na głowę, aby umożliwić przycinanie. To cięcie kiedyś było dość tanie, ale teraz rośnie w cenie. Ma otwartą strukturę włókien i marmurkowanie kremowego tłuszczu. Gotuj z otaczającym tłuszczem, a następnie usuń po ugotowaniu, jeśli wolisz. Tłuszcz dodaje smaku, a także fastryguje mięso podczas gotowania. Filet: najdroższy krój. Pozwól 100-125 g na głowę. Jest bardzo chuda, a ponieważ ma krótkie włókna, bardzo delikatna. Poproś o kawałek wycięty ze środka filetu, a nie końca. Ponadto, upewnij się, że rzeźnik usuwa łańcuch ścięgna, który biegnie w dół strony. Lubię gotować moje steki podzielone na pół wzdłuż, a nie zwykły okrągły kształt medalionu. T-bone: ogólnie 350-400 g każda, w tym kość. Ma dobre marmurkowanie tłuszczu z warstwą kremowego tłuszczu z jednej strony należy pozostawić na gotowanie, a następnie usunąć, jeśli chcesz. Otrzymujesz około 200-250g mięsa, z polędwicą po jednej stronie kości i filetem po drugiej. Można również dostać trochę szpiku w kości, które mogą być rozłożone na gotowane mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Stek PorterhouseStek Porterhouse
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Aby ugotować steki, podgrzej patelnię do umiarkowanego ciepła na filet, gorącego na T-bone lub bardzo gorącego na rib-eye.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać wir oleju, z całym ząbkiem czosnku i gałązką ziół. Doprawić steki solą i pieprzem i gotować 1-2 min z każdej strony. W przypadku steków z filetów gotuj zaokrąglone krawędzie, obracając je, aby je dobrze uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Jeśli gotujesz filet lub steki z rib-eye, dodaj gałkę masła do patelni, pozwól trochę się spienić i podlej steki. T-Bone stek ma dużo tłuszczu, więc po prostu łyżka go na mięso, jak to renders dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
T Bone SteakT Bone Steak
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Wyjmij steki na talerz i pozostaw na co najmniej 5 minut. Odciąć niechciany tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
6
Filet lub stek z rib-eye kroimy wzdłuż ziarna, a następnie układamy na talerzu z wybranym sosem i przystawką. Moje osobiste preferencje są dla rib-eye z grzybami i szalotka & sos z czerwonego wina; stek filet z pieca chipsy i bois boudrin; i T-bone z zwiędłym szpinakiem i sosem grzybowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot" Scosso " mieszanka z 5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot
Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot" Scosso " Mieszanka
Kalifornijska "Super Tuscan" z Sangiovese, Cabernet Sauvignon i Merlot to pełnowartościowa przejażdżka dla zmysłów. Skoncentrowany aromat malin i jeżyn z dodatkiem tytoniu i przypraw nadaje tej mieszance ciepły, odważny nos. Maliny i espresso na podniebieniu są zrównoważone pełnymi taninami i zaokrąglone nutami pieprzu i wanilii ze słodkim jagodowym wykończeniem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia20
Magazyn