Gorąca pasta z wołowiny pekan
Przygotowanie gorącej pasty z wołowiny z pekanami zajmuje około 35 minut . Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 69 centów za porcję. Ta przyprawa zawiera 244 kalorie , 6 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką pekan, paprykę, mleko i kilka innych składników, możesz ją przygotować. 14 osób wypróbowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest on promowany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 38% , co nie jest zbyt imponujące. Podobne przepisy to: pasta czekoladowo-orzechowa, kanapka z ogórkiem i rzodkiewką z pastą z sera koziego z cytryną i ziołami oraz pasta z kurczaka w curry .
Instrukcje
Na małej patelni podsmaż orzechy pekan na maśle, aż się zrumienią; odstaw. W małej misce ubij serek śmietankowy z mlekiem na gładką masę.
Dodaj śmietanę, czosnek granulowany i pieprz; dobrze wymieszaj. Dodaj wołowinę, cebulę i zieloną paprykę.
Nałożyć do natłuszczonej płytkiej formy do pieczenia o pojemności 3 szklanek.
Posyp prażonymi orzechami pekan.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 15–20 minut lub do momentu, aż danie będzie dobrze podgrzane.
Podawać z krakersami lub chipsami pita.