Good New Orleans Creole Gumbo

Good New Orleans Creole Gumbo
Need a dairy free main course? Dobre New Orleans Creole Gumbo może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 227 kalorii, 24g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 2,83 zł / porcja, ten przepis okładki 18% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś cukier, sos pomidorowy, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mieszankę przypraw, możesz śledzić to danie główne z Pumpkin Pie Spice Cream Scones jako deser. 2081 osób próbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Nowy Orlean" Best " Gumbo, New Orleans Gumbo, oraz New Orleans Shrimp Creole podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić zasmażkę, ubijając mąkę i 3/4 szklanki boczku w dużym, ciężkim rondlu na średnim ogniu, tworząc gładką mieszankę. Gotuj zasmażkę, ubijając stale, aż zmieni się na bogaty mahoń brązowy kolor. Może to potrwać od 20 do 30 minut; uważnie obserwuj ciepło i ubijaj stale lub zasmażka będzie się palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zdjąć z ognia; kontynuować ubijanie, aż mieszanina przestanie gotować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Umieść seler, cebulę, zieloną paprykę i czosnek w misce roboczej robota kuchennego i pulsuj, aż warzywa zostaną bardzo drobno posiekane. Warzywa wymieszać z zasmażką i wymieszać z kiełbasą. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu na średnim ogniu i gotować, aż warzywa będą miękkie, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Zdjąć z ognia i odstawić na bok.
5
Doprowadzić wodę i kostki bulionowe wołowiny do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku lub garnku z zupą. Mieszać, aż kostki bulionowe się rozpuścią, a mieszaninę zasmażki ubić we wrzącej wodzie. Na wolnym ogniu wymieszać z cukrem, solą, ostrym sosem pieprzowym, przyprawą Cajun, liśćmi laurowymi, tymiankiem, duszonymi pomidorami i sosem pomidorowym. Gotuj zupę na małym ogniu przez 1 godzinę; wymieszaj w 2 łyżeczkach proszku gumbo w ciągu 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Suszonej Soczewicy2 Szklanki Suszonej Soczewicy
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
Pomidory DuszonePomidory Duszone
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
W międzyczasie rozpuść 2 łyżki boczku na patelni i gotuj okrę z octem na średnim ogniu przez 15 minut; usuń okrę łyżką szczelinową i wymieszaj z gotującym się gumbo.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
GumboGumbo
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Wymieszać w crabmeat, krewetki i sos Worcestershire, i gotować na wolnym ogniu, aż smaki się zmieszają, 45 minut więcej. Tuż przed podaniem wymieszać jeszcze 2 łyżeczki proszku file gumbo.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
CrabmeatCrabmeat
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
GumboGumbo

Składniki

454Orzechy dowolne (posiekane)kiełbasa andouille w plastrachkiełbasa andouille w plastrach2(zima)1/2 łyżeczki posiekanego świeżego tymianku lub suszonego1/2 łyżeczki posiekanego świeżego tymianku lub suszonego43 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła61 400 gramowa puszka pokrojonych w kostkę pomidorów w soku pomidorowym500 gramów Premium Mięsa Wołowego500 gramów Premium Mięsa Wołowego11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Mieszanka przypraw Cajun (np. Tony Chachere ' s®), lub do smakuMieszanka przypraw Cajun (np. Tony Chachere ' s®), lub do smaku170Orzechy dowolne (posiekane)cebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)cebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)411Orzechy dowolne (posiekane)pomidory duszonepomidory duszone2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekany selergrubo posiekany seler2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1Dużezielona papryka, grubo posiekanazielona papryka, grubo posiekana21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.gumbo file powdergumbo file powder454Orzechy dowolne (posiekane)grudkowe krabygrudkowe kraby567Orzechy dowolne (posiekane)opakowania mrożone pokrojone okra, rozmrożoneopakowania mrożone pokrojone okra, rozmrożone1Dużecebula grubo posiekanacebula grubo posiekana2(zima)SOS paprykowy (np. Tabasco®), lub do smakuSOS paprykowy (np. Tabasco®), lub do smaku20Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysól do smakusól do smaku1kgskrewetki średnie niegotowane, obrane i deveinedkrewetki średnie niegotowane, obrane i deveined11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.suszone liście tymiankususzone liście tymianku3Średnia żółta cebula, posiekana1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej2(zima)ocet biały destylowanyocet biały destylowany1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)cukier białycukier biały2(zima)Sos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc to świetny wybór dla Cajun. Te nisko taninowe, o niższej zawartości alkoholu wina będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że twoje usta będą palić się bardziej. Jednym z Win, których możesz spróbować, jest Cadre Ode to Pearls musujące Albarino. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
Cadre Ode To Pearls Sparkling Albarino
Cadre Ode To Pearls Sparkling Albarino
To wino jest egzotyczne i jedyne w swoim rodzaju, które nagradza zmysły. Eksplozja żywego zielonego jabłka, cytrusów i słonych przypraw do pieczenia. Kwiatowe nuty jaśminu i imbiru są tam z poczuciem głębi. Wino ewoluuje, ponieważ musujące utrzymują aromaty tego wina w ciągłej ewolucji. Element zerowej dawki tego wina tańczy na podniebieniu od początku do końca. Jest żywy z szeregiem cytrusów, minerałów i przypraw. Z góry, to prawie sensoryczne przeciążenie, ale kiedy wrócisz na ziemię, cytrusy, solanki i owoce pestkowe osiedlają się w egzotycznym owocowym elemencie, który pozostawia cię do siedzenia i wzięcia udziału w jego satysfakcjonującej ewolucji. Jest to wino produkcji mikro, które z pewnością utrzyma sens w głębokim stanie satysfakcjonującej intrygi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 40 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia10
Magazyn