Golonki Wołowe Duszone W Czerwonym Winie
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać czerwone wino-duszone golonki wołowe spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 106 kalorii. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 35. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz olej roślinny, marchew, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Czerwone Wino Duszone Golonki Wołowe, Czerwone Wino Duszone Środkowe Szynki Wołowe, oraz Golonki Cielęce Duszone W Winie dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej patelni do pieczenia lub 2-galonowej plastikowej torebce, połącz wino, porto, czosnek, seler, marchew, cebulę, tymianek i liść laurowy.
Dodać trzonki wołowe i włączyć do Płaszcz z marynaty. Przechowywać w lodówce przez 24 godziny.
Zdjąć z marynaty trzonki i osuszyć. Odcedź marynatę do miski, zachowując warzywa i płyn do marynowania.
W każdej z 2 dużych patelni podgrzać 1 łyżkę oleju, aż się połysk. Przyprawić trzciny solą i pieprzem i dodać 4 do każdej patelni. Gotować na dużym ogniu, aż rumiane, 3 protokół na stronę.
Przenieś trzonki na dużą patelnię do pieczenia i ułóż w jednej warstwie.
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju do patelni. Podzielić warzywa między Patelnie i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zacznie brązowieć, o 4 protokół. Wymieszać 1 łyżkę pasty pomidorowej do każdej patelni i gotować przez 1 minutę.
Dodaj 3 filiżanki bulionu do każdej patelni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki na dole.
Warzywa, bulion i marynatę wyłożyć na trzonki i przykryć patelnię folią.
Dusić trzonki przez 2 i pół godziny, aż będą miękkie. Odkryć i dusić przez 30 minut dłużej, aż trzonki są szkliwione na górze. Za pomocą szpatułki przenieś trzonki na dużą blachę do pieczenia; przykryj folią.
Odcedzić płyn do duszenia przez grube sito ustawione na dużym rondlu, przepychając warzywa na tyle, na ile to możliwe. Odtłuścić tłuszcz z sosu i gotować sos na dużym ogniu, aż zredukowane do 4 filiżanki, o 35 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Powrót trzonki do patelni i wlać sos na i wokół nich. Przykryć folią i dusić na umiarkowanym ogniu przez kilka minut, aby podgrzać trzonki.
Przełóż trzonki na talerze, łyżkę sosu na wierzchu, udekoruj natką pietruszki i podawaj.