Golonki Wieprzowe Duszone
Duszone golonki wieprzowe to bezmleczne przepis z 6 porcjami. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 220 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, proszek chile, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Golonki Wieprzowe Duszone, Golonki Wieprzowe Duszone W Piwie, oraz Chrupiące Duszone Golonki Wieprzowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej, wytrzymałej plastikowej torebce, mąkę i proszek połączyć z 1 łyżką soli i pieprzu.
Dodać trzonki wieprzowe, po kolei, i wstrząsnąć, aby dokładnie płaszcz.
Na dużej patelni, ciepła 2 łyżki oliwy z oliwek, aż mieni się.
Dodać 3 golonki wieprzowe i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane na całym, o 10 protokół.
Przełóż rumiane trzonki do głębokiej, ciężkiej zapiekanki. Wytrzyj patelnię i brąz pozostałe 3 golonki wieprzowe w pozostałych 2 łyżkach oliwy z oliwek; obniżyć ogień, jeśli to konieczne.
Dodać golonki wieprzowe do zapiekanki.
Dodaj cebulę, marchew, seler i czosnek na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać wino i doprowadzić do wrzenia. Dusić, aż lekko zmniejszona, o 2 protokół.
Wlać wino i warzywa na wieprzowinę.
Dodać bulion, rozmaryn, liście laurowe i tymianek, doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Włóż golonki wieprzowe do płynu, aby były w większości zanurzone. Przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu przez 2 1/2 godziny, lub aż mięso będzie bardzo miękkie. Przekręć golonki wieprzowe co 30 minut, aby utrzymać je zanurzone w cieczy.
Duszone trzonki przełożyć na duży, głęboki talerz, przykryć i ogrzać.
Odcedzić ciecz, mocno naciskając na ciała stałe; wyrzucić ciała stałe. Powrót płyn do zapiekanki i gotować, aż zmniejszy się do 4 filiżanek, o 20 protokół. Odcedzić tłuszcz, polać duszone golonki sosem wieprzowym i podawać.