Golonki cielęce duszone z polentą
Need a dairy free main course? Duszone golonki cielęce z polentą mogą być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.93 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 465 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, bazylia, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby użyć żółtej mąki kukurydzianej, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Kukurydziane jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 44 minuty. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Spróbuj Duszone Golonki Cielęce, Golonki Cielęce Duszone W Winie, oraz Duszone Golonki Cielęce W Stylu Mediolańskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trim tłuszczu z cielęciny.
Mąkę, 1/2 łyżeczki soli i kolejne 4 składniki połączyć w wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Dodać 1 trzpień na raz do worka; wstrząsnąć, aby pokryć mieszaniną mąki. Zapas mieszanki mąki w worku.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać cielęciny i gotować 5 minut z każdej strony lub aż rumiane.
Cielęcinę przełożyć na talerz.
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; smażyć do miękkości.
Posypać mieszankę cebuli z zarezerwowaną mieszaniną mąki. Gotować 30 sekund, stale mieszając.
Dodać bulion wołowy i wino; doprowadzić do wrzenia. Powrót cielęciny do patelni; przykryć i piec w 350 przez 1 godzinę i 15 minut lub do cielęciny jest miękka.
Wyjąć cielęcinę z piekarnika; odstawić, przykryty, 10 minut.
Podczas gdy cielęcina stoi, połączyć wodę, mąkę kukurydzianą, a pozostałe 1/2 łyżeczki soli w dużej kuchence mikrofalowej bezpieczne miski. Wymieszać, przykryć papierem woskowym i kuchenką mikrofalową na wysokości 5 minut. Wymieszać, przykryć i nadal gotować w wysokiej 4 protokół lub aż polenta jest bardzo gęsta. Podziel polentę równomiernie pomiędzy 4 talerze. Łyżka off i wyrzucić tłuszcz z soków cielęcych.
Ułóż cielęcinę na polencie; łyżka soków na cielęcinę i polentę.
Połączyć natkę pietruszki i skórkę cytryny; posypać cielęciną.