Golonki cielęce duszone z polentą

Golonki cielęce duszone z polentą
Need a dairy free main course? Duszone golonki cielęce z polentą mogą być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.93 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 465 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, bazylia, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby użyć żółtej mąki kukurydzianej, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Kukurydziane jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 44 minuty. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Spróbuj Duszone Golonki Cielęce, Golonki Cielęce Duszone W Winie, oraz Duszone Golonki Cielęce W Stylu Mediolańskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Trim tłuszczu z cielęciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
3
Mąkę, 1/2 łyżeczki soli i kolejne 4 składniki połączyć w wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
4
Dodać 1 trzpień na raz do worka; wstrząsnąć, aby pokryć mieszaniną mąki. Zapas mieszanki mąki w worku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
5
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
6
Dodać cielęciny i gotować 5 minut z każdej strony lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
7
Cielęcinę przełożyć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
8
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; smażyć do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Posypać mieszankę cebuli z zarezerwowaną mieszaniną mąki. Gotować 30 sekund, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
10
Dodać bulion wołowy i wino; doprowadzić do wrzenia. Powrót cielęciny do patelni; przykryć i piec w 350 przez 1 godzinę i 15 minut lub do cielęciny jest miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Wyjąć cielęcinę z piekarnika; odstawić, przykryty, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
12
Podczas gdy cielęcina stoi, połączyć wodę, mąkę kukurydzianą, a pozostałe 1/2 łyżeczki soli w dużej kuchence mikrofalowej bezpieczne miski. Wymieszać, przykryć papierem woskowym i kuchenką mikrofalową na wysokości 5 minut. Wymieszać, przykryć i nadal gotować w wysokiej 4 protokół lub aż polenta jest bardzo gęsta. Podziel polentę równomiernie pomiędzy 4 talerze. Łyżka off i wyrzucić tłuszcz z soków cielęcych.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
13
Ułóż cielęcinę na polencie; łyżka soków na cielęcinę i polentę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
14
Połączyć natkę pietruszki i skórkę cytryny; posypać cielęciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Bartlett Lub D'AnjouGruszki Bartlett Lub D'Anjou
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 44 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia58
Magazyn