Gofry z boczkiem
Gofry z boczkiem przygotowuje się w około 50 minut od początku do końca. Za 99 centów za porcję przepis ten pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 14 g białka , 32 g tłuszczu i łącznie 444 kalorie . Ten przepis jest dla 8 osób. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga mąki, mleka, masła i cukru. Niewielu osobom to śniadanie naprawdę smakowało. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 36% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Gofry z granatem i Nutellą , Niesamowicie puszyste gofry i Śniadanie: Gofry .
Instrukcje
Na patelni podsmaż boczek, aż będzie chrupiący.
Odcedź; pokrusz i odstaw. W misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Ubij żółtka, mleko i masło; wmieszaj do suchych składników, aż będą gładkie. Ubij białka, aż utworzą sztywne szczyty; wmieszaj do ciasta.
Dodaj boczek. Przed zrobieniem każdego gofra wymieszaj ciasto.
Piec w nagrzanym żelazku do gofrów zgodnie z instrukcją producenta, aż do uzyskania złotego koloru.