Gofry Jabłkowo-Cynamonowe
Gofry jabłkowo-cynamonowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 862 kalorie, 13g białka, oraz 48 g tłuszczu. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka jabłek, oleju roślinnego, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Gofry cynamonowo-kukurydziane z syropem jabłkowo-cynamonowym, Gofry jabłkowo-cynamonowe z syropem cynamonowym, oraz Gofry Jabłkowo Cynamonowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 121° i ułóż stojak na środku. Ustaw stojak z drutu na blasze do pieczenia i umieść go w piekarniku.
Wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cynamon, soda oczyszczona, gałka muszkatołowa i sól w dużej misce, aby napowietrzyć i rozbić wszelkie grudki; odstawić.
Umieść jajka w dużej misce i ubijaj, aż się rozpadną.
Dodać maślankę, mus jabłkowy, brązowy cukier, roztopione masło, i wanilia i ubijać, aż równomiernie połączone; odstawić. Jabłka zetrzeć na dużych otworach tarki i odstawić.
Dodaj mieszaninę maślanki do mieszaniny mąki i mieszaj gumową łopatką, aż mąka zostanie po prostu włączona i nie pozostaną smugi. (Ciasto może mieć kilka grudek.) Za pomocą rąk delikatnie wyciśnij nadmiar wilgoci z utartych jabłek. Złóż je do ciasta, aż po prostu równomiernie połączone.
Podgrzać gofrownicę do podłoża zgodnie z instrukcją producenta. Po podgrzaniu żelazka posmaruj go olejem roślinnym, napełnij cieście, zamknij pokrywkę i gotuj, aż wafel będzie złoty (gdy para zacznie się zmniejszać z żelazka, możesz otworzyć wierzch i zerknąć na doneness).
Przenieść gofry do stojaka drucianego na blasze do pieczenia w piekarniku, aby się ogrzać. Powtórz z pozostałym cieście, szczotkując żelazo olejem w razie potrzeby.
Podawać z syropem klonowym.