Gofry Cynamonowo-Bułkowe
Gofry cynamonowo-Bułkowe to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.27 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 638 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. jeśli masz sody oczyszczonej, masło, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 39%. Podobne przepisy to Gofry cynamonowo-kukurydziane z syropem jabłkowo-cynamonowym, Gofry jabłkowo-cynamonowe z syropem cynamonowym, oraz Gofry Cynamonowo-Bułkowe.
Instrukcje
Podgrzewacz do gofrów. W dużej misce wymieszać mąkę, sól, sodę oczyszczoną i cynamon; odstawić.
W małej misce ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty; odstawić. W średniej misce ubić żółtka, maślankę, 1/4 szklanki roztopionego masła, syrop i wanilię; odstawić.
Zrobić dobrze w środku mieszanki mąki.
Dodać mieszaninę żółtka; mieszać aż do połączenia. Złóż ubitych białek.
Rozpyl gofrownicę lekko sprayem do gotowania. Łyżka ciasto na gorącej gofrownicy, zgodnie ze wskazówkami producentów dla zalecanej ilości. Zamknij pokrywkę gofrownicy; piec 3 do 4 minut lub do zatrzymania gotowania na parze, a gofry będą złocisto brązowe. (Aby przygotować, umieść gofry na płycie żaroodpornej w piekarniku 93°, aż będą gotowe do podania.)
W innej małej misce ubić 2 łyżki roztopionego masła, mleka i cukru pudru, aż będzie gładka.
Podawać pozostałą glazurę z boku.