Gofrowy Chleb Bananowy
Gofrowy chleb bananowy może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 53 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 380 kalorii, 5G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, soda oczyszczona, olej roślinny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mini-Cheeseburgery Z Gofrowanym Białym Chlebem, chleb bananowy, jak zrobić chleb bananowy / szybki chleb bananowy, oraz chleb bananowy bez jaj , jak zrobić wegański chleb bananowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: Gofrownica (najlepiej w stylu belgijskim)
Rozgrzej gofrownicę do średniej wysokości. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F (aby utrzymać ciepło gotowanych gofrów).
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, orzechy włoskie, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon, gałkę muszkatołową i sól.
Banan, olej, śmietana, wanilia i jajka ubić w innej misce. Złóż mieszaninę bananów do mieszaniny mąki, aż po prostu połączone (to jest ok, jeśli są grudki).
Lekko posmaruj górną i dolną część gofrownicy olejem. Napełnij każdą sekcję około trzech czwartych drogi (nadal powinno być trochę gofrownicy). Zamknij i gotuj, aż gofry będą złociste, 4 do 6 minut. Trzymaj gofry ciepłe w piekarniku lub przykryte folią na talerzu, podczas gdy gotujesz pozostałe ciasto.
Posmaruj masłem i pyłem z cukrem cukierniczym, jeśli chcesz.