Gofrownice Do Lodów
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj gofrów lodowych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 574 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 90 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Lato. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, olej kokosowy, lody i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Gofrownice Z Szynki, oraz Lody Awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gofrownica ciepła zgodnie z instrukcjami producentów. Linia cookie arkusz z gotowania pergamin papieru.
W średniej misce, wymieszać razem Bisquick mix i cukru. W szklanej miarce o pojemności 1 szklanki, ubij mleko i jajko małą trzepaczką, aż dobrze się połączą. Ubić w oleju rzepakowym i wanilii.
Gofrownica natryskowa lekko sprayem do gotowania rzepaku lub oliwy z oliwek. Miarka około 1/4 szklanki ciasta do środka każdej sekcji gofrownicy; zamknij pokrywkę.
Piec do końca (wiele gofrownic ma światło lub sygnał dźwiękowy, aby cię ostrzec). Powtórz z pozostałym ciasto. Gofry chłodne do temperatury pokojowej.
Umieść gofry na arkuszu ciastek; zamrozić 15 do 30 minut lub do czasu, aż gofry i arkusz ciastek wystygną.
Tymczasem, w średniej mikrofali miski, mikrofalowe czekoladowe chipsy na wysokie 30 sekund. Wymieszać; powtarzać co 10 sekund, aż czekolada się rozpuści. Wymieszać z olejem kokosowym.
Umieść posypki cukierków i inne pożądane dodatki w płytkich miseczkach lub naczyniach.
Wyjąć gofry z zamrażarki. Każdy zanurzyć w czekoladzie; strząsnąć nadmiar. Zanurzyć lub posypać dodatkami; powrót do zimnego arkusza cookie. Zanim powłoka całkowicie stwardnieje, przenieś zanurzony wafel na arkusz papieru do gotowania pergaminu lub inne miejsce, aby zapobiec łączeniu. Powtórz z pozostałymi goframi.
W razie potrzeby umieść gofry w zamrażarce, aby przyspieszyć stwardnienie czekolady. Gdy czekolada jest twarda, obficie łyżka lodów na 1 gofrze; wierzch z drugim gofrem, aby utworzyć kanapkę.
Podawać natychmiast, lub zawinąć i zamrozić do serwowania później.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Lody świetnie komponują się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.