Gołąbki z wołowiną
Gołąbki z wołowiną to przystawka dla 6 osób. Za 67 centów za porcję przepis ten pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny zawiera 200 kalorii , 6 g białka i 1 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i sycący. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 35 minut . Mieszanka jajka, ryżu, soku z cytryny i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 73% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Involtini Di Pollo - Roladki z kurczaka faszerowane szynką i serem , Pieczona wołowina z duszoną kapustą i pieczonymi młodymi ziemniakami oraz California Wild Rice & Beef Cabbage Wrap z chrupiącym serem ricotta .
Instrukcje
Usuń głąb z kapusty. Gotuj na parze 12 dużych zewnętrznych liści, aż będą miękkie.
W misce wymieszaj mieloną wołowinę, ryż, cebulę, jajko i przyprawy; dobrze wymieszaj. Na każdy liść kapusty nałóż około 1/3 szklanki mieszanki mięsnej. Złóż boki, zaczynając od rozłożonego brzegu, i całkowicie zwiń liść, aby zamknąć nadzienie. Powtórz z pozostałymi liśćmi i nadzieniem.
Umieść bułki w dużej patelni lub naczyniu żeliwnym.
Wymieszaj sos pomidorowy, brązowy cukier, wodę i sok z cytryny lub ocet; zalej gołąbki. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę, od czasu do czasu polewając sosem gołąbki podczas gotowania.