Gnudi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Gnudi. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.96 za porcję. Jedna porcja zawiera 427 kalorii, 20g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, gałkę muszkatołową, ser ricotta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gnudi, Gnudi, oraz Szpinak i Ricotta Gnudi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dopasuj duży garnek z wkładem do gotowania na parze.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby uzyskać około 3 cale poniżej dna wkładki i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Dodaj szpinak, przykryć, i pary do jasnozielonego, 3 do 5 protokół.
Odcedzić i lekko ostudzić. Naciśnij, aby usunąć płyn.
Zwijaj szpinak w czystym ręczniku kuchennym lub gazie i wyciśnij, aby usunąć pozostały płyn.
Przełożyć do robota kuchennego i puree, aż będzie gładka. Wymieszaj razem puree ze szpinaku, żółtka jaj, sery i gałkę muszkatołową.
Kopiec 1-szklanka mąki na desce do krojenia. Używając mąki, delikatnie uformuj 1 łyżkę mieszanki szpinaku w małą kłodę. Wrzuć go do mąki i szybko zwinąć, aby lekko pokryć.
Przełożyć na blachę do pieczenia, która jest lekko posypana kaszą manną.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj połowę gnudi i delikatnie zamieszaj, aby zapobiec ich sklejaniu. Gotować, aż gnudi wzrośnie i pozostanie na powierzchni, o 5 protokół.
Wyjąć na talerz. Powtórz z pozostałym gnudi. Roztopić masło na małej patelni na średnim ogniu. Wymieszaj posiekaną szałwię i liście szałwii.
Dodaj 1 1/2 łyżki gnudi gotowania wody, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować przez 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem i podawać natychmiast z gnudi.