Budyń Bananowy

Budyń Bananowy
Budyń bananowy może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 87 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 291 kalorii. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, wafle waniliowe, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Jak zrobić Pudding Chia-i truskawkowy bananowy Pudding chia Parfait, Placek Z Budyniem Bananowym, oraz Budyń Bananowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Żółtka, cukier, skrobię kukurydzianą i sól ubić w średniej misce i odstawić. Mleko zagotować w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Wyjąć z ognia i ubijać trochę na raz do mieszaniny jaj. Gdy dno miski jest ciepłe, powoli ubijaj w pozostałym gorącym mleku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Wlać mieszaninę z powrotem do czystego średniego rondla (czyszczenie rondla zapobiega przypaleniu budyniu), dodać likier bananowy i ubić na średnim ogniu, aż zgęstnieje, około 2 minut. Gotować stale ubijając, aż budyń będzie błyszczący i dość gruby, 1 1/2 do 2 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier BananowyLikier Bananowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Przełożyć budyń do czystej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Dodać wanilię i masło i delikatnie ubijać, aż masło jest całkowicie stopiony i włączone. Naciśnij kawałek folii na powierzchnię budyniu, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przechowywać w lodówce przez 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Podczas gdy budyń ustawia, rozgrzać piekarnik do 163°. Linia obramowane blachy do pieczenia z pergaminem i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść wafle w plastikowej torebce do zamykania i zamknij (upewnij się, że w torebce nie ma powietrza przed uszczelnieniem). Za pomocą wałka do ciasta lub patelni z płaskim dnem lub garnka, zmiażdżyć wafle waniliowe, aż będą grubo zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Waniliowe Ciasteczka WafloweWaniliowe Ciasteczka Waflowe
Ciasteczka WafloweCiasteczka Waflowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
GarnekGarnek
3
Przenieść je do małej miseczki i wymieszać z cukrem, cynamonem i solą. Użyj łyżki, aby równomiernie wymieszać roztopione masło, przenieść do przygotowanej blachy do pieczenia i tosty w piekarniku, aż brązowy i pachnące, 12 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
MasłoMasło
CukierCukier
TostyTosty
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PiekarnikPiekarnik
4
Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia. (Okruchy można przechowywać w hermetycznym pojemniku do 5 dni w temperaturze pokojowej lub zamrażać do 2 miesięcy; w razie potrzeby ponownie chrupać w piekarniku o temperaturze 163° przez 6 do 7 minut.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Pokroić banany na pół w poprzek, a następnie pokroić na pół wzdłuż, więc masz 4 ćwiartki. Ćwiartki bananowe pokroić w poprzek na 1/2 cala i podzielić na 6 filiżanek kremu lub kieliszków do martini (posypać wyciśniętym sokiem z cytryny, jeśli chcesz—pomaga to zapobiec brązowieniu).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
BananBanan
BudyńBudyń
4 świeże Boccacini Mozzarelli, Każda O średnicy 1 Cala4 świeże Boccacini Mozzarelli, Każda O średnicy 1 Cala
2
Ubić budyń, aż będzie miękki i gładki, około 30 sekund, a następnie podzielić go między kubki kremu. Top z mieszaniny wafli waniliowych i służyć. (Jeśli nie zostanie podany natychmiast, budyń będzie przechowywany w lodówce do 3 dni, z nienaruszoną folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
WaniliaWanilia
WafelWafel
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Posypać okruchy na tuż przed podaniem.)
4
Przedruk za zgodą DamGood
5
Słodkie: desery, aby zaspokoić słodycze, w stylu Nowego Orleanu przez David Guas i Raquel Pelzel, © listopad 2009 Taunton Press
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn