Budyń Bananowy
Budyń bananowy może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 87 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 291 kalorii. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, wafle waniliowe, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Jak zrobić Pudding Chia-i truskawkowy bananowy Pudding chia Parfait, Placek Z Budyniem Bananowym, oraz Budyń Bananowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żółtka, cukier, skrobię kukurydzianą i sól ubić w średniej misce i odstawić. Mleko zagotować w średnim rondlu.
Wyjąć z ognia i ubijać trochę na raz do mieszaniny jaj. Gdy dno miski jest ciepłe, powoli ubijaj w pozostałym gorącym mleku.
Wlać mieszaninę z powrotem do czystego średniego rondla (czyszczenie rondla zapobiega przypaleniu budyniu), dodać likier bananowy i ubić na średnim ogniu, aż zgęstnieje, około 2 minut. Gotować stale ubijając, aż budyń będzie błyszczący i dość gruby, 1 1/2 do 2 minut dłużej.
Przełożyć budyń do czystej miski.
Dodać wanilię i masło i delikatnie ubijać, aż masło jest całkowicie stopiony i włączone. Naciśnij kawałek folii na powierzchnię budyniu, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przechowywać w lodówce przez 4 godziny.
Podczas gdy budyń ustawia, rozgrzać piekarnik do 163°. Linia obramowane blachy do pieczenia z pergaminem i odstawić.
Umieść wafle w plastikowej torebce do zamykania i zamknij (upewnij się, że w torebce nie ma powietrza przed uszczelnieniem). Za pomocą wałka do ciasta lub patelni z płaskim dnem lub garnka, zmiażdżyć wafle waniliowe, aż będą grubo zmielone.
Przenieść je do małej miseczki i wymieszać z cukrem, cynamonem i solą. Użyj łyżki, aby równomiernie wymieszać roztopione masło, przenieść do przygotowanej blachy do pieczenia i tosty w piekarniku, aż brązowy i pachnące, 12 do 15 protokół.
Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia. (Okruchy można przechowywać w hermetycznym pojemniku do 5 dni w temperaturze pokojowej lub zamrażać do 2 miesięcy; w razie potrzeby ponownie chrupać w piekarniku o temperaturze 163° przez 6 do 7 minut.)
Pokroić banany na pół w poprzek, a następnie pokroić na pół wzdłuż, więc masz 4 ćwiartki. Ćwiartki bananowe pokroić w poprzek na 1/2 cala i podzielić na 6 filiżanek kremu lub kieliszków do martini (posypać wyciśniętym sokiem z cytryny, jeśli chcesz—pomaga to zapobiec brązowieniu).
Ubić budyń, aż będzie miękki i gładki, około 30 sekund, a następnie podzielić go między kubki kremu. Top z mieszaniny wafli waniliowych i służyć. (Jeśli nie zostanie podany natychmiast, budyń będzie przechowywany w lodówce do 3 dni, z nienaruszoną folią.
Posypać okruchy na tuż przed podaniem.)
Przedruk za zgodą DamGood
Słodkie: desery, aby zaspokoić słodycze, w stylu Nowego Orleanu przez David Guas i Raquel Pelzel, © listopad 2009 Taunton Press