Gnocchi z dyni w maśle szałwiowym
Gnocchi z dyni w maśle szałwiowym wymaga około 35 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis lacto ovo serwuje 4 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 24g tłuszczu i w sumie 397 kalorii. 143 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Działa dobrze jako śródziemnomorska hor d ' oeuvre. Jeśli masz pod ręką sól, ząbek czosnku, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 50%. Podobne przepisy to Dyniowe Gnocchi w brązowym maśle i sosie szałwiowym, Gnocchi z dyni w sosie szałwiowym z rumianego masła, oraz Przepis na Gnocchi z dyni z sosem maślanym szałwiowym.
Instrukcje
W małej misce wymieszać mąkę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Dodaj dynię, aż się zmiksuje. Na lekko posypanej mąką powierzchni zagnieść 10-12 razy, tworząc miękkie ciasto.
Podziel ciasto na cztery porcje. Na lekko posypanej mąką powierzchni zwiń każdą porcję w 1/2 cala.- Gruba Lina; pocięte na 3/4 cala. kawałki. Naciśnij i zwiń każdy kawałek lekko posypanym mąką widelcem.
W holenderskim piekarniku zagotuj wodę. Gotuj gnocchi partiami przez 1 do 1-1 / 2 minuty lub do momentu, gdy wypłyną.
Usuń łyżką cedzakową; trzymaj się ciepło.
W dużym ciężkim rondlu rozpuść masło na średnim ogniu.
Dodaj szałwię, czosnek i gnocchi; wymieszaj, aby pokryć.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Gnocchi działa naprawdę dobrze z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Bibbiano Chianti Classico Riserva z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![Bibbiano Chianti Classico Riserva]()
Bibbiano Chianti Classico Riserva
Dobrze wyważone, aromatyczne wino, które jest szczególnie dobre dla rocznika. Oferuje atrakcyjne czerwone wiśnie i jagody oraz pikantne, dymne nuty herbaty garrigue I lapsang suchong na nosie i podniebieniu. Ma jedwabisty atak, dobrze wyważone podniebienie i trwałe wykończenie.