Gliniany garnek krewetki z brązowym ryżem
Gliniany garnek krewetki z brązowym ryżem jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 27g białka, oraz 6G tłuszczu. Na 3,64 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka cebuli, imbiru, sosu rybnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać gotowany brązowy ryż można śledzić to danie główne z Śniadaniowy Pudding Ryżowy jako deser. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Spróbuj Gliniany garnek krewetki z brązowym ryżem, Gliniany Garnek Krewetki, oraz Hung ' s Clay Pot Rice dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 3 szklanki ugotowanego brązowego ryżu z 2 łyżkami soku z cytryny. Cook 1 funt obrane, deveined krewetki w 2 partie w patelni nonstick na średnim ogniu za pomocą 1/2 łyżka oleju dla każdej partii, aż krewetki są różowe, 3-4 minuty.
Dodaj 1 seeded, pokrojone Thai red chile pieprz, 1/4 szklanki posiekanej trawy cytrynowej, 1 łyżka posiekanego imbiru, 1/2 szklanki pokrojonej czerwonej cebuli, i 3 łyżki cukru do patelni i gotować, 1 minuta.
Dodać 1 1/2 łyżki sosu rybnego i 1 szklanka wody kokosowej; gotować 2 protokół.
Dodaj krewetki do patelni; gotować 2 minuty. Podzielić ryż i krewetki między 4 miseczki; udekorować kolendry i kiełki fasoli mung.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio