Gliniany garnek krewetki z brązowym ryżem

Gliniany garnek krewetki z brązowym ryżem
Gliniany garnek krewetki z brązowym ryżem jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 27g białka, oraz 6G tłuszczu. Na 3,64 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka cebuli, imbiru, sosu rybnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać gotowany brązowy ryż można śledzić to danie główne z Śniadaniowy Pudding Ryżowy jako deser. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Spróbuj Gliniany garnek krewetki z brązowym ryżem, Gliniany Garnek Krewetki, oraz Hung ' s Clay Pot Rice dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz 3 szklanki ugotowanego brązowego ryżu z 2 łyżkami soku z cytryny. Cook 1 funt obrane, deveined krewetki w 2 partie w patelni nonstick na średnim ogniu za pomocą 1/2 łyżka oleju dla każdej partii, aż krewetki są różowe, 3-4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżki Soli Lawry’s Lub Innej Przyprawy1/2 łyżki Soli Lawry’s Lub Innej Przyprawy
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Przenieść na talerz.
3
Dodaj 1 seeded, pokrojone Thai red chile pieprz, 1/4 szklanki posiekanej trawy cytrynowej, 1 łyżka posiekanego imbiru, 1/2 szklanki pokrojonej czerwonej cebuli, i 3 łyżki cukru do patelni i gotować, 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
Eliksir GEliksir G
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Dodać 1 1/2 łyżki sosu rybnego i 1 szklanka wody kokosowej; gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Z Gumy W Postaci Kropelek Pokrytych Cukrem1 Cukierek Z Gumy W Postaci Kropelek Pokrytych Cukrem
Sos RybnySos Rybny
5
Dodaj krewetki do patelni; gotować 2 minuty. Podzielić ryż i krewetki między 4 miseczki; udekorować kolendry i kiełki fasoli mung.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki Fasoli MungKiełki Fasoli Mung
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn