Glazurowana Sałatka Z Tofu-Grzybami
Glazurowana Sałatka z tofu i grzybami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 5,44 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz tofu, olej roślinny, pomidor i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Miso-glazurowane steki Tofu z sałatką beansprout & Egg strands, Sałatka z tofu z ciecierzycy (Sałatka Birmańska z tofu Shan), oraz Tofu Glazurowane Sojowo.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. W małej misce, połączyć ketchup, sos sojowy, sherry i olej sezamowy. W innej małej misce, wymieszać 1 łyżkę sosu ketchup z sokiem z cytryny i rezerwy.
Ułóż czapki grzybowe na blasze z ciastkami, na łodygach z boku w dół; posmaruj olejem roślinnym i dopraw solą i pieprzem. Broil 6 cali od ciepła przez 4 minuty, obracając patelnię, jeśli to konieczne, aż rumiane. Włącz Czapki i dusić na 3 protokół, lub do lekko rumiane.
Pędzel czapki z sosem ketchup i broil przez 30 sekund, lub aż chrupiące i głęboko rumiane. Obróć, ponownie szczotkuj sosem i piecz przez 30 sekund dłużej. Stos Czapki i pokroić w paski 1/4 cala.
Na arkuszu cookie, szczotka tofu po obu stronach z niektórych sosu ketchup. Dusić przez 1 minutę, lub aż głęboko rumiane i chrupiące. Będąc jeszcze na arkuszu, delikatnie pokroić w 1-calowe kostki.
W misce wrzucić grzyby, cebulkę, pomidora i kiełki z sosem cytrynowym; doprawić solą i pieprzem. Za pomocą łopatki, przenieść tofu do sałatki, wrzucić lekko i służyć.