Glazurowana marchewka z zielonymi oliwkami

Glazurowana marchewka z zielonymi oliwkami
Glazurowana marchewka z zielonymi oliwkami może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 120 kalorii, 1G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz marchew, oliwę z oliwek, śmietanę do ubijania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest idealny do Wielkanoc. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Nóżki kaczki duszone z zielonymi oliwkami i marchewką, Glazurowana marchewka i zielona fasola, oraz Tagine Z Marchewką, Ziemniakami I Oliwkami.

Instrukcje

1
Marchew pokroić na pół w poprzek, a następnie wzdłuż na 1/2 cala-grube pałeczki. Włożyć marchewkę i 2 łyżki masła do kuchenki elektrycznej (4 1/2 qt. lub większa) lub ciężka 12-calowa patelnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Jeśli używasz powolnej kuchenki, przykryj i ustaw ciepło na wysokie. Gotować, mieszając dwa razy, aż marchew będzie bardzo miękka po przekłuciu, 2 do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Drenaż. Jeśli używasz ciężkiej patelni, Ustaw dyfuzor ciepła nad palnikiem na małym ogniu (patrz UWAGI).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodaj 3 łyżki wody, przykryj okrągłym pergaminem do gotowania i szczelnie dopasowaną pokrywką i postępuj zgodnie z instrukcjami gotowania dla powolnej kuchenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
5
Około 10 minut przed podaniem roztopić pozostałe 2 łyżki masła na patelni o średnicy 11-12 cali na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Dodać czosnek i pietruszkę i mieszać, aż czosnek zmięknie, około 1 minuty. Wymieszać z marchewką, oliwkami, tymiankiem, solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
7
Dodać śmietanę, przykryć i gotować na średnim ogniu, aż marchewka będzie gorąca, a śmietana zagęszczona i pokryje marchew, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
8
Wlać do naczynia do serwowania.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia19
Magazyn