Glazurowana kaczka z sosem Klementynkowym
Glazurowana kaczka z sosem Klementyńskim może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 169 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cebulę, Likier Mandarine napoléon, Klementynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Syrop brzozowy i sos sojowy-Glazurowana pieczona kaczka, Faszerowana Pieczona Kaczka Podawana Z Klementyną Jus, oraz Vodkan i Clementine Glazed Salmon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Pracując z dużego końca jamy, oddziel skórę kaczki (w tym tłuszcz)od mięsa piersi w miarę możliwości, pracując palcami między skórą a mięsem, uważając, aby nie rozerwać skóry, a następnie nakłuj skórę widelcem na kaczki. Kładziemy kaczki, piersi bokiem do góry, obok siebie w dużej ognioodpornej patelni do pieczenia i pocieramy każdą kaczkę do środka i na zewnątrz koszerną solą. Cebulę i seler podzielić między kaczki i posypać 1/2 szklanki cukru wokół kaczek.
Wlać wystarczająco dużo gorącej wody na kaczki (aby pomóc dokręcić skórę), aby dotrzeć do połowy kaczek (nie napełniaj patelni więcej niż 1 cal od obręczy). Przykryć patelnię szczelnie folią o dużej wytrzymałości, następnie ostrożnie przełożyć do piekarnika i dusić kaczki 1 godzinę.
Wyjąć patelnię z piekarnika i wyjąć folię (nie wyrzucać), a następnie ostrożnie obrócić kaczki (boki piersi w dół)za pomocą jednej dużej drewnianej łyżki do obracania, a drugiej wewnętrznej wnęki. Przykryć folią, następnie ostrożnie wrócić do piekarnika i dusić, aż mięso będzie bardzo miękkie, ale nie spadnie z kości, o 1 godzinę więcej.
Wyjąć patelnię z piekarnika i wyrzucić folię.
Przenieść kaczki z drewnianymi łyżkami do 2 dużych talerzy, odsączając soki wewnątrz kaczek z powrotem na patelnię, a następnie przenieść płyn do gotowania do dużej miski. Kaczki odstawić na patelnię, piersi do góry i schłodzić kaczki i płyn do gotowania (osobno), odsłonięte, a następnie schłodzić, odsłonięte, co najmniej 4 godziny (aby ujędrnić kaczkę przed pieczeniem i zestalić tłuszcz na płynie do gotowania).
Wyrzucić cały tłuszcz z schłodzonego płynu do gotowania.
Skórkę z 2 dużych lub 4 małych klementynek usunąć w paski za pomocą obieraczki do warzyw, a następnie przyciąć dowolny biały rdzeń ze skórki ostrym nożem do parkowania i pokroić skórkę w cienkie paski julienne. Blanszujemy paski w małym rondlu z wrzącą wodą 5 minut, a następnie odcedzamy.
Wycisnąć wystarczającą ilość soku z pozostałych klementynek, aby odmierzyć 2 szklanki i przelać przez sito o drobnych oczkach do 3-ćwiartkowego ciężkiego rondla.
Dodaj ocet i pozostałe 2 łyżki cukru i gotuj, aż zmniejszy się do około 1/3 szklanki (glazura będzie bąbelki i ciemnieje), o 15 protokół. Rezerwa 1 łyżka glazury w filiżance do szczotkowania na kaczki, następnie wymieszać julienned skórki i 1 szklanka gotowania płynu do glazury pozostałych w patelni i rezerwy na sos. Rezerwa pozostałego płynu do gotowania.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 260°.
Pieczone kaczki, aż skóra będzie chrupiąca, 25 do 35 minut.
Pędzel zarezerwowane glazury (z kubka) na kaczki, a następnie przenieść kaczki na talerz i odstawić podczas wykańczania sosu, co najmniej 10 protokół.
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu z patelni do pieczenia i okraść patelnię przez 2 palniki.
Dodać szalotkę i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż zmiękną i blady złoty, 3 do 5 protokół.
Dodać 2 szklanki płynu do gotowania i schłodzić patelnię gotując, skrobając brązowe kawałki, 2 minuty, a następnie przelać przez sito o drobnych oczkach do sosu (zawierającego skórkę) i doprowadzić do wrzenia.
Wymieszać Likier z marantą i ubić w sosie. Dusić, ubijając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, 3 do 5 minut, następnie doprawić sosem solą i pieprzem.
Podawać kaczki, całe lub pokrojone w kawałki, z sosem.
* Kaczki można dusić i schłodzić 1 dzień wcześniej. Chłodzić płyn do gotowania oddzielnie.* Glazura może być wykonane i sos można rozpocząć 6 godzin wcześniej. Schłodzić osobno, nieosłonięte, potem schłodzić, przykryte. Podgrzej glazurę i wymieszaj przed użyciem.