Ghirardelli tort kokosowo-migdałowy z kawałkami czekolady
Ghirardelli tort kokosowo-migdałowy z kawałkami czekolady to bezglutenowe przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 8G białka, oraz 29g tłuszczu. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz wanilię, białka jaj, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tort Kokosowo-Migdałowy Z Kawałkami Czekolady, Kulki masła migdałowego z wiórkami kokosowymi i czekoladowymi, oraz Ciasteczka migdałowe z kawałkami czekolady i kokosem.
Instrukcje
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Nasmaruj dno i boki 9-calowej sprężyny.
W robocie kuchennym pulsuj migdały, sól i 1/4 szklanki cukru do konsystencji okruchów. Odstawić.
Ubij białka, wanilię i krem tarter z dużą prędkością, aż będą miały miękki kształt. Stopniowo ubijaj w pozostałej 1/2 szklanki cukru, aż białka będą sztywne, ale nie suche.
Przełożyć do dużej miski. Wchodzisz w mieszaninie migdałów. Odstawić 1/4 szklanki chipsów czekoladowych do posypania na wierzchu torte. Złóż Pozostałe chipsy czekoladowe i kokosowe do ciasta. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i równomiernie rozprowadzić.
Posypać reserved chocolate chips.
Piec 25 do 30 minut, lub aż torte jest dmuchany i złoty, a krawędzie zaczynają kurczyć się z boków patelni. Chłodny na stojaku.
Aby służyć, ubij śmietanę z wanilią i cukrem.
Wyjąć boki patelni i przenieść ciasto na półmisek.
Podawać plastry torte z bitą śmietaną i dojrzałymi jagodami, w razie potrzeby.