Gelée Z Ciemnej Kawy

Gelée Z Ciemnej Kawy
Ciemna palona kawa Gelée może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.15 za porcję. Jedna porcja zawiera 487 kalorii, 3G białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany cukier, wrzącą gorącą wodę plus 1 łyżkę wody, żelatynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciemny Pieczony Chleb Drożdżowy Kawowy, Pikantna Meksykańska Kawa Gelée, oraz Ciasto Kawowe Z Ciemną Czekoladą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zmieloną kawę zaparz w ekspresie do kawy typu filtracyjnego (nie elektrycznego) lub na sitku wyłożonym papierowym filtrem, używając 2 filiżanek wrzącej, gorącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawa MielonaKawa Mielona
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
2
W międzyczasie w małym rondlu zagotować cukier granulowany i pozostałą 1/4 szklanki gorącej wody, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Posyp żelatynę 1 łyżką zimnej wody i pozwól zmiękczyć 1 minutę. W metalowej misce wymieszaj gorącą kawę, syrop cukrowy i wanilię, a następnie dodaj mieszaninę żelatyny, mieszając do rozpuszczenia. Schłodzić, pod przykryciem, do miękkiego ustawienia, co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
żelatynażelatyna
WaniliaWanilia
KawaKawa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Przebić brązowy cukier przez sito do miski, następnie dodać śmietanę i curry i ubić mikserem elektrycznym lub trzepaczką, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
Brązowy CukierBrązowy Cukier
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
SitoSito
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Podziel gelée na 10 filiżanek (od 2 do 4 uncji) (np. filiżanki do espresso) i polej bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
1
Gelée można schłodzić do 1 dnia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje3
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn