Gazpacho z olejem kolendry

Gazpacho z olejem kolendrowym to bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański hor d ' oeuvre. Za 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 448 kalorii, 11g białka, oraz 22g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś ocet sherry, ogórek, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 36%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Gazpacho Z Żółtego Pomidora Z Olejem Kolendrowym I Awokado, Gazpacho-Sauced Piersi Z Kurczaka Z Bazylią-Olej, oraz Gazpacho z arbuza pomidorowego z pistacjami i olejem bazyliowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połącz pomidory, ogórek, chleb, czosnek i ocet w dużej misce; dobrze wymieszaj. Pracując partiami, przenieś do blendera i puree, aż będzie gładkie i gęste, około 3 minut. Przy pracującym silniku powoli dodawaj oliwę z oliwek i puree, aż się połączą.
Dodaj cukier, 1 łyżeczkę soli i pieprz do smaku i wymieszaj.
Przełóż do dużej miski, przykryj folią i wstaw do lodówki na około 1 godzinę.
Przygotuj dodatki: opłucz blender, następnie dodaj kolendrę, oliwę z oliwek, 1/4 szklanki wody, sok z 1/2 cytryny oraz cukier i puree na gładką masę. Dopraw solą.
Połącz ogórek, chile i sok z pozostałej 1/2 cytryny w misce; dopraw solą i wrzuć. Podziel zupę na miski.
Skrop olejem z kolendry i posyp mieszanką ogórkowo-chile.
Polecane wino: Manzanilla Sherry, Albarino, Verdejo
Manzanilla Sherry, Albarino i Verdejo to świetny wybór dla Gazpacho. Chociaż mówi się, że gazpacho jest trudnym połączeniem, wszystkie te hiszpańskie wina mogą działać. Możesz spróbować Blanquito Albarino. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![Blanquito Albarino]()
Blanquito Albarino
Ten klasyczny Albarino pokazuje słomkowożółty z zielonkawymi refleksami. Jest czysty na nosie dobra intensywność, świeże, aromaty cytrusów, gruszek i chrupiących owoców jabłkowych z nutami kwiatowymi. Smaczne, zrównoważone, świeże, wesołe na podniebieniu; dobrze wyważone i bardzo przyjazne dla jedzenia.Mieszanka: 51% Albariño, 24% Treixadura, 15% Caiño, 10% Loureido