Garnki kraba i Shiitake z sosem cytrusowym

Krab i Shiitake Potstickers z cytrusowym sosem zanurzeniowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 152 kalorie, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 48 i kosztuje 40 centów za porcję. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów chińskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sos do zanurzania cytrusów, masło, pieczarki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Doniczki warzywno-wieprzowe z sosem cytrusowo-sojowym, Potstickers z pikantnym sosem do zanurzania, oraz Naklejki na garnek Shiitake z sosem sezamowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj Sos Do Zanurzania Cytrusów.
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać grzyby; gotować 5 minut lub do miękkości.
Połączyć grzyby, kapustę i kolejne 7 składników; dobrze wymieszać.
Dodać białko jaja i mięso krabowe, delikatnie mieszając, aby połączyć.
Umyj wodę wokół krawędzi każdego opakowania potticker; umieść 1 łyżkę mieszanki krabów na środku każdego opakowania. Fold owijkę nad, tworząc półkole. Złóż zakładki nakładające się na ciasto z jednej strony, naciskając na uszczelnienie. (Plisy umożliwiają potstickers stać w pozycji pionowej.)
Umieścić na blasze do pieczenia; przykryć i schłodzić 2 godziny.
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Ostrożnie dodać połowę potstickers, i gotować 2 do 3 minut, aż rumiane na dnie.
Dodaj 1/2 szklanki wody na patelni, i pokrycie szybko. (Patelnia będzie syczeć i pary szybko.) Steam 3 do 4 minut, aż dokładnie gotowane.
Spuścić patelnię i powtórzyć procedurę smażenia na parze z pozostałymi potstickers.
Podawać natychmiast z sosem cytrusowym.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.