Garlicky Pot Roast z pieczonymi ziemniakami i warzywami korzeniowymi

Garlicky Pot Roast z pieczonymi ziemniakami i warzywami korzeniowymi
Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 99 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 246 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki, czosnek, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczeń garnkowa z prażonymi warzywami korzeniowymi, Schab pieczony z prażonymi warzywami korzeniowymi, oraz Pieczeń Z Warzywami Korzeniowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść warzywa korzeniowe w płytkim jednostronnym naczyniu do pieczenia, wystarczająco dużym, aby pomieścić je w prawie pojedynczej warstwie. Użyj około ½ gałązek czasu porozrzucanych na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 I Pół Funta średniej Wielkości Ziemniaków O Białej Skórce, Obranych I Pokrojonych Na Kawałki3 I Pół Funta średniej Wielkości Ziemniaków O Białej Skórce, Obranych I Pokrojonych Na Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
2
Wszystko skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3
Umieść w piekarniku i piecz przez około 40-50 minut, lub aż warzywa będą miękkie i dobrze rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
4
Wyjmij je z piekarnika, odrzucając gałązki tymianku i odstaw warzywa na bok do naczynia do pieczenia.Używając końcówki ostrego noża do parkowania, wykonaj równomiernie rozmieszczone szczeliny w górnej części mięsa oddalone o około 1 ½ cala i tak samo Głębokie. Włóż kawałki ząbków czosnku do każdego otworu tak głęboko, jak to możliwe. Pieczeń dobrze doprawić ze wszystkich stron solą i pieprzem
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
5
Podgrzać emaliowany żeliwny piec holenderski na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
6
Dodać olej roślinny do prawie palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
7
Dodać mięso do garnka z czosnkiem szczeliny wypełnione stronie do góry. Podsmażyć ze wszystkich stron, aż bardzo dobrze zbrązowieje, o 4 do 6 minut na stronę. Zapisz czosnek szczeliny wypełnionej stronie na ostatni więc kończy się twarzą w dół.Deglaze patelni z octem, skrobanie się rumiane kawałki na dole.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Dodaj około cala zapasów do patelni, pozwalając mu dojść do wrzenia. Wrzucić Pozostałe gałązki tymianku, a następnie obniżyć ogień do gotowanego na wolnym ogniu. Przykryć mięso i gotować, aż będzie bardzo miękkie, około 3 lub 4 godzin, w zależności od krojenia. Obrócić mięso dwa lub trzy razy podczas całego procesu gotowania. Sprawdzanie od czasu do czasu, aby upewnić się, że w garnku zawsze znajduje się około 1 cala płynu.Około 20 minut przed pieczeń garnek jest w pełni gotowane, dodać pieczone warzywa korzeniowe na patelni i usunąć jak najwięcej gałązek tymianku, jak można.Po całkowitym przetargu, przenieść tylko mięso do deep dish serving platter, pozwalając mu odpocząć.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 I Pół Funta średniej Wielkości Ziemniaków O Białej Skórce, Obranych I Pokrojonych Na Kawałki3 I Pół Funta średniej Wielkości Ziemniaków O Białej Skórce, Obranych I Pokrojonych Na Kawałki
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
1,5 Kg Języka Pisanego1,5 Kg Języka Pisanego
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Dodaj masło do garnka z warzywami mieszając, aby uzyskać je dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Usuń wszelkie pozostające gałązki tymianku.Mięso pokroić lub pociąć na kawałki wielkości porcji, a następnie wlać warzywa i wszystkie soki na mięso i podawać na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn