Garlicky Pot Roast z pieczonymi ziemniakami i warzywami korzeniowymi
Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 99 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 246 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki, czosnek, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczeń garnkowa z prażonymi warzywami korzeniowymi, Schab pieczony z prażonymi warzywami korzeniowymi, oraz Pieczeń Z Warzywami Korzeniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść warzywa korzeniowe w płytkim jednostronnym naczyniu do pieczenia, wystarczająco dużym, aby pomieścić je w prawie pojedynczej warstwie. Użyj około ½ gałązek czasu porozrzucanych na górze.
Wszystko skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Umieść w piekarniku i piecz przez około 40-50 minut, lub aż warzywa będą miękkie i dobrze rumiane.
Wyjmij je z piekarnika, odrzucając gałązki tymianku i odstaw warzywa na bok do naczynia do pieczenia.Używając końcówki ostrego noża do parkowania, wykonaj równomiernie rozmieszczone szczeliny w górnej części mięsa oddalone o około 1 ½ cala i tak samo Głębokie. Włóż kawałki ząbków czosnku do każdego otworu tak głęboko, jak to możliwe. Pieczeń dobrze doprawić ze wszystkich stron solą i pieprzem
Podgrzać emaliowany żeliwny piec holenderski na dużym ogniu.
Dodać olej roślinny do prawie palenia.
Dodać mięso do garnka z czosnkiem szczeliny wypełnione stronie do góry. Podsmażyć ze wszystkich stron, aż bardzo dobrze zbrązowieje, o 4 do 6 minut na stronę. Zapisz czosnek szczeliny wypełnionej stronie na ostatni więc kończy się twarzą w dół.Deglaze patelni z octem, skrobanie się rumiane kawałki na dole.
Dodaj około cala zapasów do patelni, pozwalając mu dojść do wrzenia. Wrzucić Pozostałe gałązki tymianku, a następnie obniżyć ogień do gotowanego na wolnym ogniu. Przykryć mięso i gotować, aż będzie bardzo miękkie, około 3 lub 4 godzin, w zależności od krojenia. Obrócić mięso dwa lub trzy razy podczas całego procesu gotowania. Sprawdzanie od czasu do czasu, aby upewnić się, że w garnku zawsze znajduje się około 1 cala płynu.Około 20 minut przed pieczeń garnek jest w pełni gotowane, dodać pieczone warzywa korzeniowe na patelni i usunąć jak najwięcej gałązek tymianku, jak można.Po całkowitym przetargu, przenieść tylko mięso do deep dish serving platter, pozwalając mu odpocząć.
Dodaj masło do garnka z warzywami mieszając, aby uzyskać je dobrze pokryte.
Usuń wszelkie pozostające gałązki tymianku.Mięso pokroić lub pociąć na kawałki wielkości porcji, a następnie wlać warzywa i wszystkie soki na mięso i podawać na ciepło.