Garlicky Ham, Mushroom i szpinak Frittata

Garlicky szynka, grzyby i szpinak Frittatan jest bezglutenowy, pierwotny i דל פחמימות,zny przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 241 kalorii, 18g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 19% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 26 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz masło, ser cheddar, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 63%. Ten wynik jest całkiem dobry. Podobne przepisy obejmują Mini pieczona Frittata z garlicky smażonymi pomidorami i szpinakiem, świeżą bazylią i fetą, Szpinak Grzyb Frittata, oraz Boczek Pieczarkowy Szpinak Frittata.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozgrzać masło na dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu; gotować i mieszać czosnek i szalotkę na gorącym maśle, aż szalotka zmięknie, około 5 minut. Grzyby wymieszać z szalotką i czosnkiem; gotować i mieszać, aż grzyby zaczną brązowieć, 8 do 10 minut. Szpinak mieszamy do mieszanki grzybowej, przykrywamy i gotujemy, aż szpinak zwiędnie, około 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Mieszamy z szynką, gotujemy, aż szynka zacznie brązowieć, około 5 minut.
Jajka wylać równomiernie na patelnię i przykryć.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż frittata zostanie ustawiona na środku i lekko dmuchana, około 25 minut. Nóż włożony do środka frittaty powinien wyjść czysty.
Posypać serem Cheddar, odstawić, aż ser się rozpuści, około 5 minut. Doprawić solą i czarnym pieprzem.