Garlicky grillowane paski Flatbread ze świeżym sosem pomidorowym
Jedna porcja zawiera 232 kalorie, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać bazylii, czosnek, sól koszerna i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Fresh Tomato Flatbread, Garlicky brokuły Rabe, świeża Mozzarella i kanapka z dżemem pomidorowym od Cutty ' s, oraz Małże garlickie w bogatej cytrynie, świeżych ziołach, sosie maślanym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na średnim ogniu. W średniej misce wymieszać pokrojone pomidory z 1 łyżką oliwy z oliwek, octem, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Wrzucić dobrze i odstawić, aby stać się soczyste i miękkie podczas pizzy.
Ciasto podzielić na 2 kawałki. Rozciągnij każdy kawałek ciasta w duży prostokąt na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej za pomocą rąk lub wałka do ciasta, około 10 cali długości przez 6 cali szerokości.
Przenieś na tył dużej blachy do pieczenia za pomocą rąk i zmień kształt prostokąta, jeśli to konieczne. W małej misce wymieszaj pozostałe 3 łyżki oleju ze startym czosnkiem i lekko umyj wierzch każdego kawałka ciasta.
Pracując z jednym kawałkiem ciasta na raz, umieść ciasto, naoliwione-strona w dół, na grillu, aż ciasto puffs i dno jest lekko zwęglone z głębokimi znakami grilla, 2 do 3 minut. Odwróć ciasto, używając żaroodpornych szczypiec i szpatułki.
Posmaruj wierzchnią część pizzy połową oleju i posyp połową parmezanu. Grill, aż ser topi się i pizza jest chrupiące, o 2 protokół.
Przenieś na dużą deskę do krojenia. Powtórz z drugim prostokątem ciasta.
Pizzę z grilla pokroić w paski o szerokości 2 cali i przeciąć na pół w poprzek. Rozgnieść mieszankę pomidorową, za pomocą masher ziemniaczany, aby utworzyć masywny sos i wymieszać z bazylią.
Podawać paski flatbread z sosem pomidorowym na boku.